– Endelig kan vi få kjenne på festivalfølelsen igjen! Først kommer Vinterlys med herlige teateropplevelser, så er det tid for musikkfest med Smeltedigelen, med et spennende og variert program for alle som elsker god musikk, sier Randi Melinda Urskog, tekstforfatter og innholdsprodusent hos Rana Blad.

Opptur neste uke

Unner du ei snill sjel en fin kulturopplevelse på festivalen Smeltedigelen som starter 29. september og varer til og med 2. oktober? Kanskje Rana Blads konkurranse kan ende opp med at noen du er glad i får en kulturell opptur i løpet av neste uke.

Rana Blad har billetter til tre av festivalens forestillinger som vi kan gi bort gratis.

– Vi i Rana Blad har vært samarbeidspartner med Smeltedigelen i mange år, fordi vi synes det er en flott festival med høy kvalitet som vi er glade for å profilere oss sammen med. Så derfor er vi heldige og har en del billetter vi kan gi ut til noen virkelig flotte arrangementer, sier Urskog.

Slik gjør du:

Rana Blad legger ut lenke til denne saken på vår Facebookside og Instagramprofil. Skriv i kommentarfeltet på Facebook eller Instagram hva du håper å vinne billetter til og hvem du vil ha med eller sende av gårde på festival. Og gjerne litt om hvorfor. Vips så har du en vinnermulighet. Vi trekker ut noen vinnere blant dere som kommenterer på Facebook og noen av dere som kommenterer på Instagram. Rana Blad plusser også på premien med sitteunderlag i ull, powerbank og buff.

Konsertene du kan vinne billetter til framføres 1. og 2. oktober. Rana Blad tar direkte kontakt med vinnerne.

Dette kan du vinne

Rana Blad har fire billetter til hver av disse konsertene:

Betegnet som et storslått mesterverk med en av Norges mest anerkjente komponister og jazzpianister og en av Nordens mest markante jazztrompetister er i potten: Til Vaapstenjeanoe av Jan Gunnar Hoff som står på Smeltedigelens plakat 1. oktober ble urframført på Festspillene Helgeland 2020 og fikk strålende kritikker. Mesterpianist Jan Gunnar Hoff er en av Norges mest framtredende og anerkjente jazzpianister. Med seg har han Arve Henriksen, en av Nordens mest markante jazztrompetister og Mats Eilertsen, en norsk jazzmusiker, bassist, komponist og bandleder som har etablert seg som en av Norges mest ettertraktede bassister. Disse bautaene er i selskap med Helgeland Sinfonietta, et orkester­- og ensemblesamarbeid på høyt nivå innen musikklivet på Helgeland.

Why Kai består av Jo David Lysne, Daniela Reyes, Elias Tafjord og Kai, som sammen har utformet en konsert i form av en multimedia-reise, hvor retro filmer, animasjoner og midi-styrte roboter integreres i helhetsopplevelsen. 1. oktober opptrer Why Kai i Meyergården Spektrum. Why Kai sentrerer seg rundt komposisjonene til pianist og elektronisk musiker Kai von der Lippe. Med bakgrunn fra elektronisk og akustisk jazz/improvisert musikk, har han i dette bandet kombinert de to musikalske verdenene. Why Kai utga sin debut EP; Deep Fishing på Jazzland Recordings i august 2021.

2. oktober er det klart for Jazz & Wine i Teaterkafeen til Nordland Teater med England Brooks og John-Kåre Hansen. Smeltedigelen betegner Brooks som Nordlands fargerike jazzdronning fra Los Angeles, som har imponert med sin stemmeprakt på jazzklubber og konserthus og NRKs Beat For Beat. Her lover festivalarrangøren svingende toner og glimt i øyet.

Smeltedigelen 2021

  • Smeltedigelen musikkfestival er en internasjonal musikkfestival som arrangeres over tre–fire dager, i år fra 29. september til 2. oktober
  • Festivalen vektlegger rytmisk musikk som musikalsk uttrykk, og i år inngår over 20 arrangementer i festivalen
  • Festivalen benytter seg av lokale ressurser som kor, storband og jazz- og bluesmusikere og programmerer også inn internasjonale og nasjonale musikere
  • Noen av artistene som kan oppleves i år er: Maria Haukaas Mittet og DIOC Big Band, Daniela Reyes (bildet), Electrocutango, Salto Mortale, akademia med Arvid Martinsen og blueskonsert med Tora Dahle Aagård. Det er lunsjkonsert torsdag og fredag, nattjam og som vanlig frontes Unge talenter i løpet av festivalen. Årets festivalkunstner er Yvonne Rosten
  • Scener i bruk under festivalen er scenene hos Nordland Teater, Meyergården spektrum og Hjemme hos Jill, auditoriet hos Moment og Byscena hos Park 22. I tillegg inviterer Sparebank 1 Helgeland til byfrokost i sentrum
  • Festivalsjef er Elisabeth Kulseng
  • 4/4 Forum for takt og tone, som eier festivalen, er 20 år i år

Kilde: smeltedigelen.no