Da Signal Bredbånd AS skulle lage seg en ny reklamefilm valgte de å ta for seg en heller ramsalt, men humoristisk fremstilling av den hardbarkede nordlendingen. Filmen, som er laget som en mockumentary (altså en form for fiksjon møter dokumentar møter komedie), tar for seg blant annet hvordan parringssesongen i Nord-Norge ser ut.

Denne reklamefilmen har premiere på kinoer i Tromsø, Narvik, Bodø og Mo i Rana i dag, og skal gå på kinoer i lang tid fremover. Men problemet oppstod da Signal ble bedt om å sensurere filmen slik at det også kunne vises for det yngre kinopublikummet.

Nå stiller Signal spørsmål om det er slik at det virkelig er behov for å sensurere denne videoen, eller om kravet om sensur skyldes forskjeller i lynne mellom søringer og nordlendinger?

Utelukkende positive tilbakemeldinger

Til Rana Blad uttaler markedssjef i Signal, Katarina Belsom, at de er forbauset over kravet om å sensurere reklamefilmen.

- Tilbakemeldingene vi har mottatt fra folk har vært utelukkende positive etter at videoen blant annet ble publisert av Avisa Nordland i går. Så vi er nok litt forbauset over at det var behov for å sensurere videoen.

Belsom forteller videre at de opplever en viss oppmerksomhet rundt videoen grunnet sensuren, så slik sett kan den nok allerede beskrives som en suksess. Markedssjefen tror dette kan ha noe med at folk her i nord tar humoren bedre enn folk fra sør.

Og har du lyst å finne ut selv om videoen er for drøy, så kan du se den usensurerte utgaven i videovinduet øverst i saken. Deretter setter vi stor pris på om du vil dele din mening om filmen i kommentarfeltet under.