Nedgangen fortsetter for Senterpartiet på gjennomsnittsmålingen for april. Venstresiden berger så vidt flertallet.

Senterpartiet har i snitt en oppslutning på 7,3 prosent i april, noe som er et fall på 6,2 prosentpoeng siden valget i fjor. Oppslutningen er partiets dårligste gjennomsnittsmåling siden de gikk inn i regjering.

De er med det mindre enn SV, som i snitt ligger på 8 prosent på aprilmålingene og går opp 0,4 prosentpoeng siden valget.

Gjennomsnittsmålingene for april er regnet ut av nettstedet Poll of polls. Snittet er basert på de åtte «normale» meningsmålingene i løpet av måneden.

Tar bunnmåling med ro

Parlamentarisk nestleder i Senterpartiet Geir Pollestad er ikke særlig urolig for de dårlige målingene.

– Uavhengig av målinger så jobber Senterpartiet med viktige saker som håndtering av Ukraina-krisen, jordbruksoppgjøret og for å sikre at folk med vanlig inntekt får økt kjøpekraft, skriver Pollestad i en SMS til NTB, og legger til:

– Det er lenge til neste valg, og vi har klokkertro på at politiske resultater gir økt oppslutning.

Tidligere denne måneden måtte senterpartiets Odd Roger Enoksen gå av som forsvarsminister tidligere denne måneden som følge av metoo-varsler.

Varslene har utløst større diskusjoner om metoo i partiet, som også har blitt kritisert for å ha en ukultur.

– Hvordan tenker du dette preger målingene i april?

– Jeg er politiker og ikke politisk kommentator, så det har jeg ingen mening om, svarer Pollestad.

Høyre større enn Ap

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, Rødt og MDG får til sammen 85 mandater, ett mer enn Høyre, Frp, Venstre og KrF. Dermed berger de flertallet, men det er på hengende håret.

Både Høyre og Frp har sine beste gjennomsnittsmålinger så langt i år, med henholdsvis 27,5 og 12,5 prosent.

Høyre er 3,9 prosentpoeng større enn Arbeiderpartiet og er dermed landets største parti. Ap har i snitt 23,6 prosent, som også er deres beste i år.

KrF og MDG forblir under sperregrensa med henholdsvis 3,3 og 3,4 prosent.

Rødt har sin dårligste måned så langt i år med en gjennomsnittlig oppslutning på 6,1 prosent. Den siste tiden har det vært mye oppmerksomhet rundt Rødt medlemmers tilknytning til nettstedet Steigan.no, som kritiseres for å ha gjengitt russisk krigspropaganda i forbindelse med krigen i Ukraina.

Til tross for nedgangen fra rekordmåneden februar, med et snitt på 9,1 prosent, øker Rødt med 1,4 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet.

(©NTB)