Gå til sidens hovedinnhold

Setergrotta åpner i sommer: – Det var ingen selvfølge

Artikkelen er over 1 år gammel

I en pressemelding skriver Per Gunnar Hjorten at Setergruppe blir åpen i sommer.

– Det var ingen selvfølge at Setergrotta skulle ta i mot turister denne sommeren. For det første gir coronaviruset utfordringer for aktivitetsbedrifter, for det andre står utenlandske turister for over halvparten av besøket - og de kommer ikke i år.

Vi har fått god hjelp av Helgeland reiseliv og har nå fått aksept for våre smittevernregler hos kommuneoverlege Frode Berg. Dette koster oss litt ekstra tid og penger, men det går! Når det gjelder besøk i sommer må vi satse på nordmenn. Vi vet at de fleste planlegger å feriere i Norge, og Helgeland reiseliv har innrettet sine kampanjer mot Norge. Spørreundersøkelser viser at de fleste bestemmer seg "i siste liten", så sannsynligvis blir været avgjørende... Men vi har drevet virksomheten fra 1988, og føler at vi må bidra til at turistene stopper i Rana.

Vi tar uansett sjansen, men starter ikke opp før 27. juni. Heldigvis har vi erfarne, lokale guider som stiller opp for oss også i år, skriver Per Gunnar Hjorthen, styreleder i Setergrotta AS i pressemeldinga.

Kommentarer til denne saken