Også i år vil det bli sommerrute til Myken. Dette er en del av tilbudet som gjør det mulig å reise ytre lei mellom Bodø og Sandnessjøen, og som gjør det mulig med øyhopping til mange av øyene på Helgelandskysten.

– Vi lyser nå ut konkurranse for sommerruta mellom Sandnessjøen og Myken. Dette har vært et svært populært tilbud som både lokalbefolkningen på øyene og reiselivsnæringen langs kysten har nytt godt av de senere årene, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande, i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

Med endret knutepunkt for Helgelandspendelen, er det ikke mulig å benytte samme båt til ekstraturen mellom Sandnessjøen og Myken som er en del av sommerrutetilbudet mellom Bodø og Sandnessjøen. I stedet settes det opp et ekstra fartøy til dette sambandet.

Fartøyet som skal gå fra 24. juni til 21. august, skal ha kapasitet på 90 passasjerer, og det stilles krav om mulighet for enkel kioskservering om bord.

– Mange har fått øynene opp for Helgeland, og mange norske turister har blitt klar over verdens vakreste kyst. Sommerruta har vært en del av dette, underbygger Sande.