Tester ut kroppsskannere

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Målet er økt sikkerhet og mindre mas for passasjerene.

DEL

Avinor tester ut fire ulike typer sikkerhetsskannere på Oslo Lufthavn på Gardermoen. Målet er økt sikkerhet og mindre mas for passasjerene.

- De tilbakemeldingene vi har fått så langt, er veldig positive. Jeg gruet meg da vi startet opp, men fra første dag har folk vært utrolig positive, sier sikkerhetsinspektør Para Paranthaman i Avinor til DinSide.

I motsetning til en metalldetektor vil sikkerhetsskannerne identifisere eventuelle uønskede objekter som ikke er av metall - for eksempel organiske uregelmessigheter.

Har sikkerhetskontrolløren valgt skanning av kvinne, men det er en mann som skannes, vil det være visse naturlige uregelmessigheter i forhold til anatomien.

Bildet som kommer opp på skjermen, er av en generisk pepperkakemann - hvor det indikeres områder på kroppen hvor det eventuelt er utslag. Bildene slettes straks man er ferdig klarert.

Testprosjektet går til midten av mai. Ifølge Paranthaman skal de i løpet av første uken i juni komme med en anbefaling som skal framlegges for Avinors ledelse, som så vil ta en beslutning om hvilken, om noen, av kroppsskannerne de vil gå for.

- Hvis de sier ja, kan vi få dem på norske flyplasser fra 1. september, sier Paranthaman. (ANB-NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken