Det sto ikke på humøret da Sjyen leverte en forrykende konsertopplevelse lørdag kveld. Kvelden startet med lansering av Sjyen bryggeri som gikk over alle forventninger ifølge bookingansvarlig Kristian Sivertsen.

– Øllanseringen gikk kjempebra. Det kom mange flere enn vi hadde forventet og vi måtte hente fram flere bord og stoler. Vi hadde rundt 100 mennesker innom bare på ølsmaking og vi fikk stor skryt for ølet vårt, sa Sivertsen.

Publikum var svært begeistret over ølet, selv de som ikke var spesielt glad i øl likte det.

– Det var kjempegodt øl, selv om jeg ikke er noe glad i øl generelt. Men man finner noen smaker i det man liker, også var det fruktig og godt, fortalte Lisa-Mari Villhelmsen.

Dugnadsånd

– Vi har hatt mange frivillige som har stilt opp og hjulpet oss med Sjyen. Det har blitt bra mange timer på noen av dem som har hjulpet oss, og lokalsamfunnet har virkelig stått på. Når vi har annonsert om Sjyen har folk vært kjempegira og det har vært så god stemning i hele kveld. Mange skulle jo hit på reunion for å se Mirada som skapte Beatles-tendenser på studentpuben på 2000-tallet, forteller styremedlem i Sjyen, Hanne Maren Reistad.

Nye tradisjoner

– Tidligere på dagen hadde vi aktiviteter for barn og voksne. Vi hadde bagasjeromssalg med over tjue selgere, det var ni markedsdeltaker, kunstutstilling, hoppeslott, bungeetrampoline og Sommerrock-konsert. Det var kjempegøy og er noe vi ønsker å bygge en tradisjon rundt og videreutvikle, forteller Reistad.

Det var ikke bare nesnaværingene som hadde tatt turen til Sjyen. Ifølge Reistad hadde mange fra både Mo i Rana, Sandnessjøen og Leirfjorden tatt turen utover til Nesna for å få med seg festlighetene.

Selv om det regnet godt satte ikke det noen demper på humøret til festivaldeltakerne.

Men det var ikke alt som gikk etter planen. Standupkomikeren Ingrid «Mossa» Evertsen fikk flytrøbbel og måtte avlyse i siste øyeblikk.