Dette må du huske på når skal levere skattemeldingen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Skattemeldingen kan av mange oppleves som vanskelig og lite forståelig. Skatteetaten.no gjør det lettere å gjøre tingene rett.

Hvilke fradrag har jeg krav på, hvordan endrer jeg skattemeldingen, og når får jeg skatteoppgjøret er ofte stilte spørsmål i forbindelse med skattemeldingsperioden.

– På skatteetaten.no finner du informasjon om poster i skattemeldingen samt flere veiledere og kalkulatorer for blant annet reisefradrag og pendling. Jeg anbefaler alle å utforske våre digitale tjenester på skatteetaten.no, sier Underdirektør Siv Simonsen Kibsgaard i Skatt nord.

Nyttige hjelpemidler

Her er et utvalg av tilgjengelige hjelpemidler på skatteetaten.no:

  1. Fradragsveilederen
  2. Er jeg pendler?
  3. Er jeg næringsdrivende?
  4. Beregn formuesverdien på din bolig

Det er i år opprettet flere nye poster i skattemeldingen. Fullstendig oversikt over alle postene som er endret på skatteetaten.no, finnes i oversikt over alle nye poster i skattemeldingen.

Disse feilene går igjen

Fordeling av renter og gjeld, leieinntekter, utfylling av næringsoppgave og reiseutgifter er noen av postene der folk ofte gjør feil.

– Finner du ikke svar på skatteetaten.no, eller er usikker, vil vi at du tar kontakt med oss. Vi kan treffes på telefon, Chat, Facebook og ved lokale skattekontor, opplyser Kibsgaard.

Frist for innlevering av skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister er 30. april.

Reisefradrag, gjeld og gjeldsrenter, bil, renteinntekter, bankinnskudd og foreldrefradrag er postene der folk gjør flest endringer i skattemeldingen.

– Har man ingen endring trenger man heller ikke levere skattemeldingen, men det er likevel viktig å gå inn å sjekke at alt stemmer, avslutter Siv Simonsen Kibsgaard.

Artikkeltags