Torsdag kan du sjekke skatten på mobilen

Appen lar deg lese og sjekke selvangivelsen, men ikke endre den. (Foto: Niklas Plikk, Teknofil.no)

Appen lar deg lese og sjekke selvangivelsen, men ikke endre den. (Foto: Niklas Plikk, Teknofil.no)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Alt du trenger er Altinn-appen.

DEL

[Teknofil.no]  Torsdag denne uken (19. mars) vil de aller fleste skattebetalere i Norge få vite hvor mye de får igjen på skatten, eller hvor mye de må betale i restskatt.

I år får du muligheten til å sjekke selvangivelsen din på mobilen, skriver Dinside.

Altinn (Brønnøysundregistrene) lanserte en egen app allerede i fjor sommer. I år er det imidlertid første gang du får mulighet til å sjekke resultatet av selvangivelsen via appen. Ønsker du å gjøre endringer, må du likevel logge deg inn via nettsiden.

Det positive med Altinn-appen er at den finnes til både Android, iOS og Windows Phone, og at meldingene fra Skatteetaten ligger lett tilgjengelig.

For å logge deg inn, blir du derimot sendt videre til Altinns nettside, hvor du får valget mellom å logge deg inn med BankID eller MinID. Vi fikk ikke mulighet til å bruke BankID på mobilen, selv om det fungerer i alle andre sammenhenger. Isteden må de fleste av oss frem med den nesten anakronistiske kodebrikken for å logge inn med BankID.

Vi anbefaler derfor at du setter opp MinID allerede nå, så er innloggingen gjort på et halvt minutt på torsdag. Så fremt ikke Altinn-systemet blir overbelastet, noe som har hendt tidligere. Windows Phone-brukere har uansett bare mulighet til å logge inn via MinID foreløpig. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken