Emilie Ågheim Kalkenberg, Skonseng UL, går sin verdenscupdebut i Oberhof torsdag i en 7,5 km sprint.

Rennet starter klokken 12.30, og Ågheim Kalkenberg har start nummer 61 og starter klokken 13.00.30.

Det er som vanlig vanskelige værforhold i Oberhof.

Vi følger utviklingen i løpet.

12.45: Kaisa Makarainen fra Finland har vært best av de 15 som har skutt for første gang.

12.56: Daria Domracheva går i mål i ledelse, hun har start nummer 4. Like etter går Kaisa Makarainen i mål i klar ledelse, samtidig som Anastasya Kuzmina fra Slovakia går ut fra andre skyting i klar ledelse.

13.00: Ågheim Kalkenberg er i gang med løpet.

13.08: Ågheim Kalkenberg fikk en bom på liggende skyting. Hun er 1,20 minutter bak lederen etter første skyting og går ut på 55. plass.  Ingen av de norske har prestert i toppen.

13.16: Kuzmina leder løpet foran Makarainen og Veronika Vitkova fra Tsjekkia. 43 løpere er kommet i mål. Beste norske er Ingrid Tandrevold på 25. plass.

13.17: Ågheim Kalkenberg kommer inn til stående skyting to minutter bak ledelsen, har tapt cirka 40 sekund på den andre runden.

Skonseng UL-junioren skyter en hårfin bom høyre på andre skyting.

- Jeg synes det er kjempebra det, veldig ok at hun får føle hvordan det er å gå verdenscup. Hun har aldri gått i nærheten av for så mange folk tidligere, sier NRK-ekspert Ola Lunde.

Han sier at Ågheim Kalkenberg, som går ut som nummer 50, 2,16 bak lederen Kuzmina, er en av dem som trener mest skøyting.

13.23: Ågheim Kalkenberg har falt ned til 57. plass ut fra andre skyting. Det blir meget spennende å se om hun klarer topp 60 og får gå jaktstart lørdag.

13.26: Ågheim Kalkenberg går inn til 52. plass. Det betyr at maks åtte til av de som kommer bak kan gå forbi for at hun skal få gå jaktstarten. Det er ingen endringer på pallen. Ågheim Kalkenberg er 2,57:5 bak Kuzmina.

13.32: Seks minutt etter målgang er det klart at Ågheim Kalkenberg har falt utenfor topp 60 og nådde ikke målet for dagen om å få gå jaktstarten.

13.35: Ingrid Tandrevold blir beste norske, hun er nå nummer 32.

Slutt: Emilie Ågheim Kalkenberg havner til slutt på 69. plass. Hun var 13 sekund fra å klare topp 60.

- Det må være utrolig moro å få lov å gå her. Det er veldig moro at hun får prøve seg her, hun har prestert veldig godt i IBU-cupen, sier NRK-eksperten Ola Lunde til NRKs direktesending før løpet starter.

- Hun er en løper som tåler mye skøyting og har hatt flott utvikling skytemessig, sier Lunde, som også fortalte at Ågheim Kalkenberg dro ned fra Mo i Rana til Nadtrustien for å gå testløp mot Daria Domracheva i høst.

- Jeg gleder meg veldig, er spent på hvordan det blir. Det blir nok stemning, sier Ågheim Kalkenberg til NRK, som sier at hun har mål om å komme til jaktstarten (blant de 60 beste), og skal gjøre sitt beste for å overraske.