Han tar imot rundt 1000 deltakere i dag: - Jeg er ikke nervøs

Artikkelen er over 4 år gammel

Med en rennleder fra hjembygda til Marit Bjørgen bør årets Blåvegenløp være i trygge hender.

DEL

NB: Vi minner om at Rana Blad sender live fra Blåvegenløpet i dag fra rundt klokken 1100 av.

- Jan Birger Solheim, har du nervene under kontroll før starten på Blå Vegen lørdag?

– Det er spennende, men jeg er ikke nervøs, jeg ligger ikke våken om natta. Dette er jo ikke noe enmannsshow, vi har så flinke folk som jobber i kulissene. Jeg vet at de gjør jobben sin, men det er klart at det er spennende med et slikt arrangement der det kommer 1000 mann i mål i Brennåsen.

– Hva er den største utfordringen med et slikt turrenn?

– Spenningen er at ikke noe skjærer seg eller noen for eksempel skader seg. Skrekken er jo utsetting og i verste fall avlysning. I fjor måtte vi utsette starten en halvtime fordi løypemaskinen kjørte seg ned.

– Og så er det noen nyheter av året?

– Vi skal ha premieutdelingen oppe på området. Vi fikk låne teltet fra Rød Snø-festivalen mot at vi tok med oss ti mann og plukket det ned selv. Der vi skal servere souvas og ha premieutdeling. Vi ønsker å lage litt liv i Brennåsen.

I tillegg har vi fire matstasjoner i stedet for fem, så vi har flyttet litt på dem.

– Værmeldinga har vært litt ymse. Blir det blå Swix-føre?

– Jeg tror det blir blå ekstra. Men de som har erfaring sier at du alltid har to forskjellige fører fordi det blir mildere etter hvert.

– Har du ellers noen tips til dem som skal gå?

– De som bruker tid bør ha med seg en liten nødsekk med vindtette klær og ekstra proviant. Slik er det på alle renn, du skal jo på fjellet. I tillegg bør man passe på å holde til høyre på Utsikten, der det er trangt, slik at de som er raskere kan passere deg på venstresida.

Og så må du sørge for å være i mål innen klokka tre, ellers er du ute av løpet.

– Du er kjent for å være en iherdig sykler. Er du like glad i å gå på ski?

– Jeg har gått mange turrenn og synes fortsatt det er artig, men henger så godt ikke med lenger. Jeg har penset mer inn på sykling ettersom vintrene er blitt vanskelige, det er nesten enklere å sykle.

– Men du har gått renn med Marit Bjørgen?

– Ja, vi er jo fra samme bygd og holdt følge i Reinsfjellrennet i 1997. Jeg dro fra først, men så stakk hun av gårde. Hun har et eget renn som heter Marit Bjørgen-rennet, det har jeg også gått. Men jeg er ikke i så god skiform lenger, det er litt langt å reise for å gå på ski.

– Har du gått Blåvegen?

– Ja, jeg gikk det et av de første årene jeg bodde her. Da var jeg i sånn høvelig god skiform, men resultatlista har jeg aldri sett. Jeg skal også gå det fredag sammen med teknisk delegert fra Skiforbundet.

– Hva gjør du lørdag kveld?

– Går det godt blir man jo litt høy og glad. Jeg håper å legge meg med en god opplevelse, at det man har jobbet med hele vinteren blir en suksess. Vi gjør jo dette for at folk skal få en god opplevelse.

LES OGSÅ: Her er fotballspillerne som «stiller lag» også i Blåvegenløpet

Artikkeltags