Inviterer til folkemøte før de endelige skoletegningene for Rana ungdomsskole skal lages

Lillian Nærem orienterte om Rana ungdomsskole. Her sammen med ordfører Geir Waage (t.v.) og rådmann Robert Pettersen.

Lillian Nærem orienterte om Rana ungdomsskole. Her sammen med ordfører Geir Waage (t.v.) og rådmann Robert Pettersen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Kommunaldirektør for oppvekst og kultur Lillian Nærem orienterte om framdriften av Rana ungdomsskole i formannskapet tirsdag.

Under et folkemøte onsdag 25. april vil folk kunne komme med ting som bør ses på og eventuelt justeres, før de endelige tegningene er på plass.

Nærem sier videre at de skal ansette rektor i mai og starte ombyggingen på Moheia i juni i år.

Gruben ungdomsskole skal legges ned fra høsten 2018, og elevene flyttes til Mo. Her er det snakk om å bruke brakkerigger.

Nærum viste til en artikkel i Rana Blad der to jenter ikke kunne forstå at de på Gruben må flytte til sentrum før elevene fra Selfors og Båsmo som legges ned i 2019.

– Vi ser hva elevene er opptatt av, og må prøve å komme med svar. Det er viktig når vi prater om brakkerigger, at man får andre bilder på netthinna enn slik det blir, sier Nærum, som viste fram hvordan brakkeriggene vil bli.

Det blir et moderne bygg tilpasset læring.

Ungdomsskoleelevene skal flytte inn på Moheia i august 2019. To trinn skal gå på Moheia og et trinn på dagens Mo ungdomsskole.

Ordfører Geir Waage (Ap) sier at kommunestyret har vedtatt en plan for å oppgradere grunnskolen i Rana, og tror at skoleløftet vil være positivt både for dem som skal jobbe i skolen og for elevene.

Artikkeltags