Når Lyngheim skole kan prestere å tilby en time gym annenhver uke, er det vanskelig å se noen effekt av løftet

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Leser stiller spørsmålet: Ke det går med gymmen på skolen?

DEL

LESERBREV LESERBREV: Det var spørsmålet Rana Blad-journalisten stilte i mandagsavisen. På høy tid at spørsmålet ble stilt. Samme spørsmålet ble stilt for over 20 år siden.

Svaret fra skolesjefen (Reitehaug) var at kroppsøvingsfaget i Ranaskolene skulle løftes. Lite må ha skjedd på den fronten siden da.

Og når Lyngheim skole kan prestere å tilby førsteklassingene en time gym annenhver uke, er det vanskelig å se noen effekt av løftet.

Faget blir bare dyttet lenger ned. Kampanjen for å få mer fysisk aktivitet blant skoleelevene er et positivt tiltak. En del skoler har utetid hvor elevene skal aktiviseres. Det er vel og bra. Men det må komme i tillegg til de ordinære kroppsøvingstimene.

Kroppsøvingsfaget har en læreplan som lærerne skal forholde seg til. Det forteller lærerne hva gymtimen bør inneholde. Utvalget er stort. Men den beste hjelperen lærerne har når de skal «komponere» gymtimen, er den rikt utstyrte gymsalen. Det dyreste rommet på skolen.

Det er den arenaen som gir størst utbytte når det skal undervises i kroppsøvingsfaget. Den opplæringen de vordende (gym)lærerne får på lærerskolen, foregår for det meste i gymsalen. Derfor føler lærerne seg tryggest når de får undervise elevene der.

Så ke de går i tiden framover får vi vel svar på om vi følger med. Skolesjefen bør følge nøye med hvordan skolene organiserer kroppsøvingsfaget. Foreldrene bør også være på vakt og si fra om det er noe de vil ha en annen løsning på. Skolen er til for elevene også i kroppsøvingsfaget.

Kurt Jensen

Ønsker du å holde deg oppdatert på det som skjer på Helgeland? Følg Rana Blad på Facebook og få nyheter, sport, kultur og meninger rett i din nyhetsfeed.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken