Det Høyre sier at de har ment lenge oppfattes åpenbart ikke som helt til å stole på

IKKE REDD for debatt: Både Espen Haaland, Anita Sollie og Christine Schybaj Anotonsen i Rana Høyre forsikrer at de mer enn gjerne diskuterer og lytter til innspil om framtidas skolerana i valgkampen, men de mener det er uforsvarlig å konkludere før flere svar ligger på bordet. Foto: Øyvind Bratt

IKKE REDD for debatt: Både Espen Haaland, Anita Sollie og Christine Schybaj Anotonsen i Rana Høyre forsikrer at de mer enn gjerne diskuterer og lytter til innspil om framtidas skolerana i valgkampen, men de mener det er uforsvarlig å konkludere før flere svar ligger på bordet. Foto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 5 år gammel

Rana Blad mener det blir hakk i plata når Høyre ikke vil mene noe før de har fått rettet opp det de påstår er en mangelfull konsulentrapport.

DEL

Dagens lederDAGENS LEDER: – Og dette er avgjort for lengst, lød meldinga fra Rana Høyre i forrige uke. Hva meldinga handlet om? At skolene i Utskarpen og på Storforshei er fredet av partiet i den pågående debatten om framtidig skolestruktur i Rana.

LES MER (RB PLUSS): Freder to utkantskoler i Rana

Underforstått at dette har da Høyre ment lenge, i tilfelle noen ikke hadde fått det med seg. Prisverdig nok det, akkurat som det var da SV noen dager før meldte det samme om de to nevnte skolene. Forskjellen på Høyre og SV i saka er imidlertid verdt å merke seg. SV ønsker debatten om skolestruktur velkommen, og vil ta den, også i valgkampen som ligger foran oss. Høyre freder to skoler og lukker munnen.

Vi mener det framstår som merkelig at dette er alt partiet vil mene noe om nå, når det kommer til skolestruktur. Det blir hakk i plata når Høyre ikke vil mene noe før de har fått rettet opp det de påstår er en mangelfull konsulentrapport. Rapporten har jo allerede satt i gang debatten – den ruller og går enten Høyre vil eller ikke. I tillegg finner vi det merkelig at det er nødvendig for Høyre å gå ut å presisere og gjenta sine standpunkt. Det kan vel ha en sammenheng med at partiet har forvirret innbyggerne med det de har sagt og gjort de siste fire årene, og spesielt de siste ukene, når det kommer til skole.

For det Høyre sier at de har ment lenge oppfattes åpenbart ikke som helt til å stole på. De som husker tilbake minnes sikkert at for fire år siden vant Høyre den lokale valgkampen blant annet med å frede skolestrukturen. Den fredninga varte ikke ut perioden. Bygginga av ny ungdomsskole på Ytteren, til erstatning av dagens ungdomsskoler på Selfors og Båsmo, er da vitterlig en endring av skolestrukturen.

Videre er det også slik at sparebehovet til kommunen er for stort og voksende til at det etter vår skjønn er politisk og økonomisk forsvarlig å fortsette som nå, nær sagt inn i evigheten. Vi merker oss at flere politiske parti lokalt vil ha debatten. Det samme vil foreldre, lærere og rektorer. Kun de toneangivende og største partiene i Rana skyr debatten om skolestruktur som pesten.

Så er spørsmålet hvorfor? Vi har en mistanke om at dette handler om nettopp det kommende valget; Hvem skal få flertallet og hvem skal få ordføreren? Vi tror det koker ned til akkurat det, egentlig. En opphetet debatt om skolestruktur er verken Høyre eller Arbeiderpartiet tjent med. Men en ting regner vi med er rimelig åpenbart – også for de to partiene; Noe gjennomgripende må gjøres med skolestrukturen i Rana for å spare penger.

FØLG SAKEN - LES ALT OM SKOLESTRUKTUR HER

I tillegg finner vi det merkelig at det er nødvendig for Høyre å gå ut å presisere og gjenta sine standpunkt. Det kan vel ha en sammenheng med at partiet har forvirret innbyggerne med det de har sagt og gjort de siste fire årene, og spesielt de siste ukene, når det kommer til skole.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags