Stor snøskredfare i Nord-Norge: - Hold deg unna skredterreng

Artikkelen er over 1 år gammel

Snøskredfaren har økt fra betydelig til stor.

DEL

Der er ventet storm og mye snø i både Nordland, Sogn og Fjordane og Hordaland. Dette vil ifølge varsom.no gi fare for mange naturlig utløste flakskred i fjellet.

Det er årsaken til at faregraden flere steder settes opp til den nest høyeste på skalaen, skriver Avisa Nordland.

Krevende forhold

I Nord-Norge er det nysnø og vedvarende svake lag om blir skredproblemene. Begge kan føre til naturlig utløste skred, og det vil være lett for en scooter eller skiløper å løse ut skred.

– Det vil altså bli svært krevende forhold i fjellet i hele nord, vi anbefaler folk å holde seg unna skredterreng slik forholdene blir, sier vaktleder i Snøskredvarslingen Emma Barfod til varsom.no.

Det er snøskredfare både lørdag og søndag.

– Mange ulykker

– Over snøgrensa vil det legge seg opp ustabile flak av nysnø i leområder, forteller hun videre.

Og det gjelder ifølge henne å være nøye med hvor man beveger seg, særlig over snøgrensa vil det være svært krevende forhold, sier Barfod.

– Det er viktig å sette seg inn i skredproblemene i varselet og følge ferdselsrådene. Det skjer dessverre mange ulykker, sier Barfod videre, ifølge varsom.no.

Flere snøskred i nord

HRS melder at det gikk flere snøskred i Nord-Norge fredag, da skredfaren var betydelig – nivå 3. Dette gir fare for naturlig utløste skred i hele landsdelen, og faregraden har økt til 4 i flere områder.

– Bruk gjerne den flotte naturen vi har, men ikke på bekostning av livet ditt. Vis vett – vær varsom, skriver HRS Nord-Norge på Twitter.

Artikkeltags