[Nordlys] Den savnede var en del av et følge på fire snøskutere, som var i Reingjerdfjellet-området på grensen mellom Balsfjord og Målselv kommuner, ikke langt fra Skjold.

Ifølge operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt er den savnede en mann i 20-årene.

Tre helikoptre

– Vi fikk melding klokken 19.45. Den savnede var i et følge på fire. Skredet skal være 150–200 meter bredt. Vi har scramblet luftambulansen fra UNN, som har med seg en lavinehundekvipasje fra politiet. I tillegg er Sea King-en fra Banak og et Bell fra 339 (skvadron) satt inn i leteaksjonen, sier Kileng til Nordlys ved 20.40-tiden.

Klokken 20.40 var politiets lavinehund i søk på stedet, opplyser Kileng. Bell-helikopteret var på vei til stedet med ytterligere to lavinehunder, samt politiets innsatsleder og fagleder skred.

Stor skredfare

Ved 21-tiden var luftambulansen ankommet stedet, og den første lavinehunden hadde startet å søke etter den savnede.

- Vi har også tilkalt mannskap fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder, sier Kileng.

I Indre Troms er skredfaren mandag på nivå fire - på en skala til fem.

- Vi ser at stort snøfall de siste dagene gir mulighet for enkelte svært store naturlig utløste skred, særlig i området i og like over tregrensa der kantkornlaget er aktivt, heter det i skredfarevurderingen på Varsom.no.

Stort flakskred

Ifølge Kileng har skredet gått nedenfor Reingjerdtjørnene, på sørsiden av fjellet. Klokken 21.30 var i alt tre lavinehundekvipasjer satt i søk. Da hadde Bell-helikopteret flydd til Bardufoss for å plukke opp ressurser. Sea King-en er ventet cirka klokken 22.30.

Politiet anslår at skredet er 200 meter bredt og 200 meter langt.

– Det er snakk om et flakskred. Bruddkanten var opptil tre meter høy. Vi jobber med å få ressurser inn i området, opplyste Kileng ved 21.30-tiden.

Ifølge politiet hadde den savnede ikke på seg sender/mottaker-utstyr, ellers skredsøker som det også kalles.

Klokken 21.45 opplyste politiet at en lavinehund hadde lokalisert den savnedes snøscooter.

– Det jobbes nå med å grave denne frem, opplyste politiet på Twitter.

Saken blir oppdatert.