Programmet for Skjærgårsdagan er klart: – Trine Lise Olsen kommer med et eget show til oss

Gamle kjente: Too Far Gone vokalist Børge Ramma tar med seg resten av bandet til Sleneset.

Gamle kjente: Too Far Gone vokalist Børge Ramma tar med seg resten av bandet til Sleneset. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tradisjonen tro vender Skjærgårsdagan tilbake til Sleneset, blant annet med Too Far Gone, Håvard Paulsen og komiker Trine Lise Olsen i bagasjen.

DEL

Det er ikke lite som står på programmet når Skjærgårsdagan på Sleneset går av stabelen 20.–22. juli. I år har arrangørene booket inn kritikerroste Trine Lise Olsen.

– Trine Lise Olsen er egentlig en del av en komikergruppe på tre, men hun kommer til Sleneset med et eget show til oss, sier komitémedlem Jorunn Anita Pedersen fra Solværøyan UIL. Fredag 20. juli står Olsen på scenen, før Stian Einmo trubadurerer inn helgen med pubkveld

Kjører eget show: Trine Lise Olsen lager noe helt eget til Skjærgårsdagan. Her under Vinterlys 2016.

Kjører eget show: Trine Lise Olsen lager noe helt eget til Skjærgårsdagan. Her under Vinterlys 2016. Foto:

Fest for hele familien

Lørdag stiller også ranværingen Håvard Paulsen, kjent fra NRK Super, opp for å underholde de yngste. På kvelden står gode, gamle Too Far Gone på scenen.

– Jeg tror Too Far Gone vil falle i smak hos alle, også de unge voksne, selv om de har holdt på en god stund. Jeg ble ganske overrasket over hvor mange unge som ble veldig glade for at de skulle opptre.

Det er duket for en rekke aktiviteter hele helgen, blant annet grilling, salgsboder og ulike konkurranser med tilhørende premieutdeling. Den tradisjonelle fiskekonkurransen vil også bli avholdt, og den årlige blåsekastingens vandrepokal skal det også kjempes om.

– Fiskekonkurransen og blåsekastingen er jo faste tradisjoner, og tradisjoner kan vi ikke slutte med, sier Pedersen.

Helgen avsluttes på søndag med rebusløp for store og små.

Vil tilby helikopterturer

Nytt i år er at publikum vil få muligheten til å se øyriket fra fugleperspektiv, noe Pedersen spår vil bli en populær affære.

– Det var planlagt helikopterturer i fjor også, men de måtte dessverre avlyse. Det var veldig mange oppmøtte som ble skuffet da de ikke kunne komme i fjor, sier Pedersen. I år satser hun på å få det gjennomført.

– Vi håper på fint vær hele helgen. Vi har bevisst lagt arrangementet litt sent i juli av værmessige grunner, sier Pedersen.

Skjærgårsdagan har holdt det gående siden syttitallet, og har med tiden utviklet seg fra et voksenarrangement til et mer familievennlig tilbud. Dette er Pedersen sitt tredje år i arrangementskomiteen, selv om hun alltid har bidratt til festivalen helt siden hun flyttet til øya.

– Jeg synes vi har fått i stand et ganske brukbart arrangement. Vi er litt avhengige av at folk stiller opp, men heldigvis for oss er det mange hjelpeglade hyttefolk her, sier Pedersen. Hun opplyser om at det fortsatt er mange billetter igjen å hente.

– I fjor var det fullt hus og et kjempetrøkk hele helgen. Vi satser på å få til et like bra arrangement i år også.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken