Under det internasjonale ridestevnet Norwegian Horse Festival, ble tidenes første Gjelsten-stipend delt ut. Sletten kjøre- og rideklubb var en av ti norske klubber som kunne motta en sjekk fra Gjelsten Holding AS på 100.000 kroner.

- Vi er stolt og rørt, sier Stina Pedersen på vegne av klubben i en pressemelding.

– Vi har behov for å fornye oss litt, blant annet med et nytt tidtakersystem. Vi trenger dette sårt, og et slikt anlegg er en kostbar investering for oss. Men nå vil det bli enda bedre å komme på stevne hos Sletten kjøre- og rideklubb.

I fjor inngikk Norges Rytterforbund og Gjelsten Holding AS ved Bjørn Rune Gjelsten den største samarbeidsavtalen Norges Rytterforbund noen gang har inngått. Over en periode på 10 år skal totalt 10 millioner kroner deles ut i form av stipender på 100.000 kroner. Det var Bjørn Rune Gjelsten som sammen med president i Norges Rytterforbund, Tore Sannum, delte ut stipendet.

De ti som fikk stipend i år ble valgt ut blant 101 søknader.

Sletten kjøre- og rideklubb ble stiftet i 1993 og holder til på Sletten Fritidsgård ved Alteren. Klubben var pilotklubb i Norges Rytterforbunds klubbsatsingsprogram og er nå godkjent Veiviserklubb innen rytterforbundet. Klubben har 150 medlemmer.