Slutt på koronarabatt på ferjene. Øker også Autopass-summen

Det blir dyrere å reise med ferjene i Nordland.

Det blir dyrere å reise med ferjene i Nordland. Foto:

I morgen økes inngangsprisen på Autopass igjen til 3.600 kroner. Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen vil ha den mye lavere.

DEL

[HELGELENDINGEN] Når inngangsprisen for Autopass-avtale settes opp igjen til 3.600 kroner, er det mot fylkesråd Bent-Joacim Bentzens vilje.

- Dette er en statlig ordning. Vi vil ha inngangssummen betydelig lavere, og håper de statlige myndighetene igjen kan se på dette. Vi vil uansett fortsette å presse på for å få inngangssummen ned på et akseptabelt nivå, påpeker Bentzen.

Følger statens priser

Gjennom koronatiden har en av statens tiltak vært å gi 20 prosent ekstra rabatt på fergene. Nordland fylkeskommune bruker også statens Autopass-ordning på fylkesvegfergene, og har fulgt samme rabattordning. I tillegg ble inngangssummen satt ned til 1.200 kroner.

- I morgen justeres satsene tilbake til normalpris, også på de fergestrekningene Nordland fylkeskommune har ansvar for. Våre reisende har kunnet glede seg over en redusert pris på fergene i to og en halv måned, påpeker Bentzen.

Autopass

Bentzen påpeker at staten likevel burde beholdt den lave inngangssummen for å knytte seg på en Autopass-avtale.

-Vi vet at det kan være en belastende høy sum for en privatperson å gjøre et innskudd på 3.600 kroner for å kunne billettere gjennom Autopass. Det er ingen grunn til at ikke staten kunne holdt seg til et lavt innskuddsnivå, selv om takstene nå justeres tilbake til normalen, avslutter fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen.


Artikkeltags