Avisa Nordland: Politiet meldte søndag ettermiddag om røykutvikling i en bolig i Bodø. Alle beboerne ble raskt gjort rede for og evakuert.

– Det var skremmende å se hvor fort det går, og hvor mye og røyk som oppsto, sier småbarnsmoren Maria til Avisa Nordland.

Alle i boligen skal ha tatt seg ut for egen maskin, før røykdykkerne tok seg inn. De kunne konstatere at det var røyk i hele boligen, og at det tok litt tid å få oversikt.

– Tre beboere på stedet har pustet inn røyk og fått behandling for dette på stedet. Brannvesenet holder på med utlufting. Politiet har gjort undersøkelser, avhørt vitner og oppretter sak, meldte politiets operasjonssentral den aktuelle søndagen.

Sterk mistanke

Verken brannvesenet eller politiet hadde derimot noen formening om hva som kunne være årsaken til røykutviklingen. Småbarnsmoren Maria tror imidlertid hun har svaret.

– Brannen ser ut til å ha startet i et batteri i en brannvarsler som lå i en skuff i gangen. Jeg har aldri reflektert over at slike batteri bare plutselig kan ta fyr. Vi tror det er batteriet i brannvarsleren som var årsaken, men politiet må jo konkludere om det var det. Når det er sagt, er det kun kommoden som kunne ta fyr slik, utdyper Maria til Avisa Nordland.

Familien som har tre barn inkludert en baby og ønsker ikke å stå fram med navn etter hendelsen. De vil imidlertid gjøre andre oppmerksomme på at brann kan oppstå i gjenstander som man ikke før har tenkt over.

– For vår del handler det om å gjøre folk bevisste på at slike ting kan skje, så tenk over hva dere har liggende i skuffer og skap, sier de til AN.

Advarer andre

På Facebook følger familien opp ytterligere med en tydelig oppfordring.

– Kast gamle batteri og elektriske gjenstander som ikke brukes. Vi er nok ikke de eneste som har slikt liggende. For oss ble dette en voldsom påminnelse om hvor fort ting kan gå galt. Denne gangen hadde vi maks flaks, skriver de.

I etterkant av opplevelsen er de glade for at det var to voksne hjemme, som kunne minimere skadene og komme seg ut i sikkerhet.

– Vi fikk slokket brannen før den spredte seg til andre rom, og det ble kun materielle skader. Vi kan konstatere at nødetatene, naboene, familien, vennene, forsikringsselskapet og til og med byens hotell funka fjell, og er på tilbudssiden når det bokstavelig talt brenn på dass (eller i gangen). Tusen takk til alle som har hjulpet, eller tilbudt hjelp. Vi e heldig, skriver de til slutt på Facebook.