Med sin versjon av "Fruen fra havet" ønsker regissør Jon R. Skulberg å vise hvilket mørke som kan bo i oss. Hvilket avtrykk som setter seg i mennesker etter traumatiske livshendelser, perioder med håpløshet, ensomhet og sorg.

Dette kan være tabubelagt å snakke om for mange og derfor mener skuespillere og resten av teamet som jobber med forestillingen den er viktig å få med seg, skriver teatret i et presseskriv.

Noen har allerede fått en sniktitt. Teateret har nesten alltid publikumsprøver før premiere og det har de også hatt denne gang. Tilbakemeldingene har vært gode melder teatret selv i et presseskriv. Enkelte trekker fram at de synes teatret våger å tenke utradisjonelt og gir også skuespillerne ros for å bidra til ei naken og sterk oppsetning.

De som skal i ilden 1. oktober på scena er: Kirsti Torhaug, Anne Kokkinn, Linda Brean Mathisen, Anne Wiig og Sven Johannessønn Henriksen.

Stykket spilles ved Nordland Teater i Mo i Rana 1., 3., 4. og 5. oktober, og skal deretter på turné til Sandnessjøen, Narvik, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø og Mosjøen.