Gå til sidens hovedinnhold

Snø og iskald polarluft på vei: –⁠ Ser ut for at vinteren er kommet for å bli

2.juni forsvant den siste snøen ved Vervarslinga i Tromsø. Lørdag kan den komme tilbake.

[AVISA NORDLAND] Meteorologisk Institutt har sendt ut farevarsel om snø i høyden flere steder i Nord-Norge fra onsdag kveld av.

«Snøgrensa vil variere de neste dagene, men Vest-Finnmark og Troms kan få snø ned til 200-400 meter, mens i Nordland nord for Helgeland vil snøgrensa ligge på 400-700 meter. Lokalt kan det komme 5-10 cm på 24 timer», lyder det.

Advarer bilister

Vakthavende statsmeteorolog ved Vervarslingen i Tromsø, Charalampos Sarchosidis, utdyper de vinterlige utsiktene nærmere.

- I første omgang er det fjellovergangene som får snø, og vi har sendt ut farevarsel for å gjøre folk med sommerdekk oppmerksomme på dette. Vi ser jo ofte at snøen kan komme litt overraskende på folk, sier han.

Etter hvert kryper også snøgrensa nedover.

- Tromsø by slipper unna snø til og med fredag. Fram til da er det regn i lavlandet. Men på lørdag kan det komme et snødryss i byen også. Men det blir ikke store mengder, for det som skjer på lørdag er at nedbøren avtar samtidig som temperaturen går ned, forteller han.

Mer kaldvær

Videre framover later det til at vi bare kan ønske vinteren velkommen, for prognosene utover i neste uke dreier som om kuldegrader over hele landsdelen.

- Vi får kalde luftmasser rett fra nord inn over Nord-Norge. Fra søndag blir det minusgrader. Det ser ut for at vinteren er kommet for å bli, sier Sarchosidis.

- Kommer det også snø til uka?

- Det ser ut for at nedbøren holder seg ytterst på kysten, så det blir nok for det meste oppholdsvær, sier han.

Kommentarer til denne saken