Snorre fikk frastjålet motorsaga på julebyen - på under et døgn har givere samlet inn nok til ny sag

Gavmilde givere har samlet inn nesten 9000 kroner til Snorre Nordhøy som fikk frastjålet motorsaga si. Nå er han takknemlig..

Gavmilde givere har samlet inn nesten 9000 kroner til Snorre Nordhøy som fikk frastjålet motorsaga si. Nå er han takknemlig.. Foto:

Laila Hoff opprettet spleis for å støtte Snorre Nordhøy som fikk motorsaga si stjålet på Julebyen Mosjøen. På under et døgn samlet hun inn mer enn nok til ny motorsag.

DEL

Helgeland [HELGELENDINGEN] Det var natt til lørdag 5. desember at noen gikk inn på ungdomsbedriftens bod på torget i Mosjøen i forbindelse med Julebyen Mosjøen, og stjal motorsaga til Snorre Nordhøy. Det var hans private motorsag, som han hadde lagt ute av syne inne i boden.

- Juletida handler om å ha det fint sammen, og da er det utrolig kjipt at folk ikke kan la ting være i fred, sa Nordhøy til Helgelendingen etter hendelsen.

Han forklarte at motorsaga har en verdi på 11.000 kroner.

Tirsdag kveld startet Laila Hoff en innsamling på Spleis til ny motorsag til Nordhøy. Der kom det fram at Felleskjøpet har gitt han et tilbud om en lavere pris, på 7.000 kroner.

- Han er en skoleelev som tar utdanning i primærnæringene, og må ha motorsag for å kunne gjøre det han skal i skogbruk. Vi er helt avhengige av at ungdommene er med oss. Det var et lett valg å ta initiativ til spleisen, sier Laila Hoff.

Snart fikk hun se at mange begynte å gi til saken. 18 timer etter oppstarten, hadde det kommet inn mer enn 8.800 kroner fra mange ulike givere. Etter kl. 19 onsdag, rundet spleisen 9.000 kroner.

- Pengene har strømmet inn. Det viser at folk mener det er rett å samle inn og støtte når han har blitt frastjålet noe. Nå har det kommet inn nok til ny sag, og så kan han få resten av pengene til for eksempel verneutstyr. Selv om han får igjen motorsag, er det en ekkel følelse og skuffelse når noen stjeler noe som er ditt. Jeg synes det var veldig dårlig gjort at motorsaga ble stjålet, konstaterer hun.

Hoff er opptatt av at det er ekstra viktig å gjøre noe fint når det er jul.

- Nå er det tid for nissestreker og nissegleder, så kanskje blir jeg langlue-nisse. Nå er vi i mål, og jeg vil ønske alle en god jul, sier hun.

Hovedpersonen selv er tydelig glad for førjulsgavene.

- Det er helt fantastisk og artig at så mange bidrar litt. Over all forventning at alt dette skulle komme inn. Jeg må bare si tusen takk til alle som har bidratt. Det setter jeg veldig stor pris på, sier Nordhøy.

I tillegg fikk han noen uventede henvendelser etter at spleisen ble publisert.

- Et firma i Trøndelag ringte og sa de ville gi meg en ny motorsag av samme type, så den har de sendt i posten. I tillegg har Anton Timber tatt kontakt og sagt han vil gi meg en hjelm. Han er stor innen skobruksmiljøet. Nå blir det ny sag, så noe av pengene vil å til ekstrautstyr til den, og noe på ungdomsbedriftkontoen, sier han.

Nordhøy forteller at det har kommet mange henvendelser etter at motorsaga ble stjålet.

- Jeg tror ikke det har gått en eneste dag uten at folk har spurt om den eller spurt om jeg har fått den igjen. Men den har ikke kommet til lunds, sier han.

Under Julebyen Mosjøen ble motorsaga til Snorre Nordhøy stjålet. Det ble han ikke glad for. Nå har imidlertid lykken snudd.

Under Julebyen Mosjøen ble motorsaga til Snorre Nordhøy stjålet. Det ble han ikke glad for. Nå har imidlertid lykken snudd. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken