Hilde Elvebakk, leder i Rana Snøscooterforening, håper på en vinter der man kan bruke løypenett i Rana for å kjøre lovlig. Spesielt håper hun løypa over til Sverige holdes åpen.

– Den var flittig brukt før den ble stengt, i all hast. Vi så at flere pensjonister brukte løypa for å dra over grensa for å drive på med isfiske da de ikke fikk løyve til dette i Norge. Vi så også at flere barnefamilier brukte løypa, både på ski og scooter for dagsturer over grensa. Rana kommune skal, slik jeg har hørt, i en dialog med Samebyen på svensk side. Dette for å formalisere en avtale der scooterførere, på svensk og norsk side, skal holde seg til samme løyper.

Når dette er gjort forventer vi at løypa åpnes, og holdes åpen i vinter. Vi jobber også for å få løypa mellom Umbukta og Fesklausvatnet åpnet. Vi har en dialog med myndighetene om dette og har tro på at det ordner seg. Vårt håp er at flest mulig skal kunne nyte naturen, på lovlig vis, med et oppegående løypenett i Rana, sier Hilde Elvebakk, leder i Rana Snøscooterforening.

Ordfører i Rana, Geir Waage (Ap) sier mye er på gang når det gjelder løypenettet for kommende vinter.

– Når det gjelder løypa til Kallvatnet så diskuterer vi en regulering av denne før vinteren, men tror nok at det blir en løsning på dette. Løypa fra Umbukta og over grensa til Sverige er vi i en dialog med svenskene om. Men jeg er optimist og vi må greie å få til en løsning som gjør at den holdes åpen i vinter. Det gjelder å få en samlet trase slik at reindriften ikke blir plaget, men det ser ut til å ordne seg. Vi jobber også med de andre løypene og vi raskest mulig få en avgjørelse på dette, sier Waage.