Meteorologen: – Det blir varmere utover uka og til helga blir det skikkelig hett

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mandag sank temperaturen markant på Helgeland og det kom enkelte kraftige regnbyger i regionen. Vakthavende meteorolog ved Værvarslinga i Tromsø, Geir Bøyum, sier at regnbygene er noe vi må venne oss til, men at temperaturene vil bli betraktelig høyere.

– Det blir litt varierende vær denne uka, og det vil bli regnbyger ispedd torden, men temperaturene vil gå opp. Det vil nok ligger på over 20 grader mesteparten av uka. Når man ser hvor tørt det er andre steder så skal man egentlig bare være glad for at det kommer litt regn av og til. Det har mye å si for skogbrannfaren, sier Bøyum.

Fredag er dagen da pilene peker ett sted, og det er opp.

– Det bygger seg opp et kraftig høytrykk over Kola, så det er varme fra Russland som kommer inn over Helgeland. Fredag starter dette med temperaturer opp mot 30 grader og det vil holde seg både lørdag, søndag og mandag. Det er så langt vi kan se akkurat nå og det betyr at det er bare å gjemme stillongsen langt bort, for nå blir det skikkelig hett, sier Bøyum.

Men selv om varmen kommer så vil det bli litt regn, av og til.

– Det vil bli spredte regnbyger og torden, og selv om vi ikke snakker om voldsomme mengder nedbør, så blir det ingen tørke. Det går mot en skikkelig fin tid, værmessig, for området Helgeland, og for den del i resten av Skandinavia. Det er et stort høytrykk vi snakker om så her blir det mange fine dager, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken