Glad for at HAF vil ta imot diplomet

ETTER LOVEN: Ordfører Kai Henriksen i Rana kommune er mest opptatt av at  regelverket og lover rundt anbud og ikke hvem som tar imot et Miljøfyrtårndiplom på vegne av HAF. Foto: Øyvind Bratt

ETTER LOVEN: Ordfører Kai Henriksen i Rana kommune er mest opptatt av at regelverket og lover rundt anbud og ikke hvem som tar imot et Miljøfyrtårndiplom på vegne av HAF. Foto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Ordfører Kai Henriksen i Rana bryr seg mindre om hvem som kommer og tar imot Miljøfyrtårndiplomet på vegne av HAF.

Så langt er rundt 20 bedrifter i Rana sertifisert i forhold til standardene for å være et miljøfyrtårn.

- Det er hyggelig at HAF nå har fått denne sertifiseringen og det er vanlig at ordføreren deler ut diplomet til bedrifter som blir det. Jeg forholder meg til at noen som representerer bedriften kommer og mottar diplomet under kommunestyremøtet, sier Kai Henriksen.

Kaller protest intern sak

Ordføreren har ingen kommentar til at daglig leder i brevs form sier at bedriften ikke ønsker å motta Miljøfyrtårndiplomet fra Rana kommune.

- Hvem som tar imot dette diplomet er bedriftens sak. For meg betyr det ikke noe om det er daglig leder eller noen i bedriftens styre, sier Henriksen.

Han legger videre til at betingelser rundt utsending av anbud ikke er noe som behandles politisk. Alt ansvar for dette ligger på administrasjonens banehalvdel.

- Jeg har ikke kunnskap om detaljene i anbudsbeskrivelser, sier han.

Regner med alt er lovlig

Ordfører Henriksen regner med at alt rundt utsendelsen av anbudet for håndtering av avfall fra kommunale bygg var i tråd med gjeldende lover og forskrifter, både når det gjelder det miljømessige og lovverket for offentlige anskaffelser.

- Skulle HAF eller noen andre mener at det ikke er det, får de komme med en klage, sier Kai Henriksen.

Daglig leder Geir Nerdal reagerer på at kommunen i sitt anbud bryter med det som er nedfelt i kommunens egen Klima- og miljøplan, samt den nylig vedtatte renovasjonsforskriften for innbyggerne i HAF-området. Burde det ikke være slik at kommunen gjennom sin virksomhet forholder seg til den vedtatte Klima og miljøplanen samt den nye forskriften for renovasjon?

- Hva man har valgt å vektlegge i en anbudsprosess er ikke en politisk sak. Som ordfører forventer jeg at lovverket i forhold til anbud er fulgt. Er ting ikke fulgt, kan det fort bli snakk om en politisk sak, sier Henriksen, som samtidig legger til at Klima- og miljøplanen for Rana kommune er en av de overordnede planene for den kommunale driften.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken