Tor Magne blir ny banksjef på Mo. Har store planer for Helgeland

Tor Magne Aanonli (41) blir ny banksjef i SpareBank 1 Nord-Norge sin virksomhet i Mo i Rana.

Tor Magne Aanonli (41) blir ny banksjef i SpareBank 1 Nord-Norge sin virksomhet i Mo i Rana. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tor Magne Aanonli (41) er ansatt som ny banksjef i SpareBank 1 Nord-Norge, og har ambisjoner om at banken skal vokse på Helgeland.

DEL

Aanonli (41) blir tirsdag presentert ny som banksjef, og ansvarlig for SpareBank 1 Nord-Norges virksomhet i Mo i Rana.

– Jeg ser frem til å ta fatt på nye oppgaver, og må si at jeg liker å være i utfordrerposisjonen. For selv om SpareBank 1 Nord-Norge er storebror i landsdelen har vi mye ugjort på Helgeland. Det er et bilde jeg håper jeg kan bidra til å endre, sier han i en pressemelding.

Aanonli er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bergen. Han er gift og har tre barn. Han kommer fra stillingen som bedriftsrådgiver i samme konsern, og har tidligere vært bedriftsrådgiver og lokalbanksjef i Helgeland Sparebank. Den nye banksjefen er optimist med tanke på framtidsutsiktene for både SpareBank 1 Nord-Norge og for Helgelandsregionen:

– Jeg har arbeidet i banksektoren på Helgeland siden 2003, men aldri har vel egentlig konjunkturene vært så bra som nå.  Lave renter og lav kronekurs er gunstige faktorer for spesielt den eksportrettede delen næringslivet. Det er dessuten en rekke spennende prosjekter på gang innenfor både industri, infrastruktur, havbruk og fiskeri. Her har vi i SpareBank 1 Nord-Norge en viktig rolle å spille, sier han. 

Store planer for regionen

Også SpareBank 1 Nord-Norges konserndirektør for region Helgeland og Salten, Trude Glad, er fornøyd med ansettelsen:

– Det å rekruttere fra egne rekker gir kontinuitet, både for kundene våre og for oss. Vi hadde gode kandidater å velge mellom, og vi har valgt den beste, sier hun i pressemeldingen.

Konserndirektøren forteller at konsernet har store planer på Mo:

– Til sommeren flytter vi til nye og moderne lokaler i O. T. Olsens gate. Vi blir da et fullverdig finanshus, der virksomhetene våre fra bank, forsikring og eiendomsmegling samlokaliseres med Regnskapshuset. Det vil gi oss et konkurransefortrinn, og det gir store fordeler for kundene våre, sier hun.

God utvikling

Sparebank 1 Nord Norge har hatt en god utvikling de siste årene, og konsernet leverte nettopp sitt beste årsresultat noensinne. Som en del av forretningsstrategien har konsernet valgt å beholde lokalbankene, i motsetning til de fleste av konkurrentene:

– Kundene i privat- og bedriftsmarkedet ønsker lokal tilstedeværelse kombinert med gode og effektive digitale løsninger. Det er derfor vi ruster opp både lokalene våre og kompetansen som sitter der, samtidig som vi satser tungt på teknologi. Vi kaller det superlokal, sier hun.

Oppgaven med å rekruttere ny kompetanse på Mo blir en prioritet for den nye banksjefen:

– Vi har lykkes med å ta markedsandeler både i Rana og i omkringliggende områder. Men vi skal bygge stein på stein og vokse videre, og da trenger vi både flere medarbeidere og ny kompetanse. Det er det første jeg vil gå i gang med.

Artikkeltags