Sier opp toppjobben i Sparebank 1: – Det føles vemodig etter seks fantastiske år i nord

Jan-Frode Janson, konsernsjef Sparebank 1 Nord-Norge.
Foto: Marius Fiskum

Jan-Frode Janson, konsernsjef Sparebank 1 Nord-Norge. Foto: Marius Fiskum Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Har takket ja til å bli ny konsernsjef i SpareBank 1 SMN i Trondheim

DEL

[AVISA NORDLAND] Etter 6 år i SpareBank 1 Nord-Norge, har Jan-Frode Janson takket ja til å overta som konsernsjef i SpareBank 1 SMN. Janson forlater et SpareBank 1 Nord-Norge som aldri har vært sterkere.

Dette kommer fram i en pressemelding, skriver Avisa Nordland.

– Det føles svært vemodig å forlate etter seks fantastiske år i nord. Jeg har hjerte for landsdelen og er glad i mine kollegaer. Jeg er også stolt over det vi som konsern har skapt sammen og er trygg på at den fine utviklingen vil fortsette. Selv ser jeg fram til å være nær samarbeidspartner innenfor SpareBank 1 Alliansen, der jeg til våren blir leder for 1.500 kollegaer i Midt-Norge, sier Janson i pressemeldingen.

Janson overtok som konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge 1. januar 2013. På det tidspunktet var selskapets verdi om lag 5 milliarder kroner, og DNB hadde vesentlig større markedsandeler i Nord-Norge. Nå er selskapet verdt nærmere 14 milliarder kroner og innehar en klar nummer 1 posisjon i landsdelen.

– Janson har gjort en formidabel jobb i løpet av sine år i SpareBank 1 Nord-Norge. Han har bygget et særdeles sterkt konsern, målt både i verdi, i markedsandeler, internkultur og samfunnsmessig posisjon. Det er derfor vemodig at han nå slutter. Samtidig er kulturen i konsernet sterk, strategien tydelig og kursen er stø. Jeg er derfor helt trygg på at den positive utviklingen vil fortsette også under en ny konsernsjef, sier styreleder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i pressemeldingen.

Janson tiltrer sin nye stilling i SpareBank 1 SMN senest 1. mai 2019. Han vil fortsette som konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge frem til ny konsernsjef er ansatt eller konstituert.

Artikkeltags