IL Stålkameratene hadde før kampen mot Gruben IL, mandags kveld, de beste forutsetningene for å vinne avdelingen. Stålkam lå tre poeng bak tabelltopp Nesna, men med tre kamper mindre spilt. Nesna har spilt alle sine kamper for denne sesongen. Men også Bossmo & Ytteren 2 er med i kampen om å vinne serien, og muligheten for å spille kretsfinale.

Men det som i teorien skulle være en enkel kamp mot Gruben, som ligger nederst på tabellen, ble en jevnspilt kamp. Begge lagene hadde gode muligheter. Og helt i sluttminuttene av kampen sto kaptein Mathias Seterdal Bang frem med vinnermålet for Gruben IL.

– Vi leverer ikke til vårt nivå i dag, og Gruben spiller godt. Så det var en fortjent seier til de, sier Stålkam-trener Frode Sørensen til Rana Blad.

– Nå får vi bare konsentrere oss om neste kamp mot Hemnes, og så blir det nok en spennende seriefinale når vi avslutter mot B&Y2 .

Sørensen holder fast ved at selv om de skulle vinne avdelingen, kommer ikke Stålkam til å ta et opprykk til 4. divisjon.

– Det står jeg fast ved. Rana FK skal være flaggskipet i byen. Og hvis noen fra Stål skulle bli gode nok for Rana FK, så skal de få gå over.

– Men vi vil så absolutt ha kretsfinalen! avslutter Sørensen.

Gruben-kaptein Mathias Seterdal Bang sier det ble en artig kamp.

– Vi går også ut med høye forventninger hver kamp, så en overraskende seier er det ikke, ler han.

– Og så er det jo litt ekstra at det er kapteinen som setter seiersmålet, legger Gruben-trener Jonny Ditlefsen til.

Ditlefsen er glad for å i det siste ha klart å snu det som var en dårlig formkurve, med to strake seire. Forrige kamp slo de Lurøy FK 4-1,

– Vi begynte sesongen bra, men har slitt i en mellomperiode. Så før Lurøy-kampen var beskjeden til guttene at de ikke må glemme hvorfor vi gjør dette. Og det er å ha det artig og spille fotball sammen.

Hemnes IL tok imot Bossmo & Ytteren 2 i kveld. Den kampen vant bortelaget 6-3. Dermed går B&Y2 over Nesna på tabellen. Det betyr at Stålkam må ha med seg minst uavgjort fra sin kamp mot Hemnes, for å ha mulighet til å vinne serien med seier over B&Y 2.

Tabell, 5. divisjon avd. 2 Helgland:

1 Bossmo/Ytt. 2 11 24
2 Nesna IL 12 23
3 Stålkameratene 10 20
4 Gruben 11 12
5 Silkefot 11 12
6 Lurøy FK 12 11
7 Hemnes 11 11