SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Dette kan du gjøre med 165 millioner

Hva med en Bugatti Veyron?

Hva med en Bugatti Veyron? Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Førstepremiepotten på Viking Lotto onsdag er på hele 165 millioner kroner. Her er vår guide til hva du kan kjøpe for disse pengene.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Lykketallspotten vokser og vokser i Viking Lotto, og det gjør at den totale potten på onsdag er 165 millioner kroner. Det er ca 6 millioner i førstepremiepotten, ca 61 millioner i den internasjonale lykketallspotten og ca 98 millioner i den norske lyketallspotten.

Spill Viking Lotto her!

Men hva skal man gjøre med pengene dersom man vinner alt dette alene?

Nytt hus

Utenfor Dubai har man bygget The World, en samling med 300 menneskeskapte øyer formet som verdenskartet. Med priser fra 58 til 260 millioner kroner kan du kjøpe deg ditt eget «land», men vær oppmerksom på at du ikke får noen naboer med det første – ingen av de andre kjøperne har bygd noe på sine øyer ennå.

Da kan du i stedet tilbringe tid på hotell. Verdens dyreste hotellrom er Royal Penthouse Suite på Hotel President Wilson i Genève. Suiten har 12 rom, inkludert biljardrom, bibliotek og et helsestudio – alt bak skuddsikre vinduer og dører.

Prisen for suiten med panoramautsikt over Genfersjøen og Mont Blanc er 380.000 kroner per natt. Her kan du bo i 434 dager før pengene er brukt opp, du har til og med litt til overs for minibaren. Alternativt kan du bo i et standardrom på Oslo Plaza i 244 år.

På reisefot

Du må uansett ha en ny bil. Med over tusen hestekrefter, og en toppfart på over 434 km/t, er Bugatti Veyron verdens dyreste bil. For 15 millioner kroner stykket, kan du kjøpe 11 av disse fartsmonstrene.

Er du reiselysten, kan du fly med SAS på business class mellom Oslo og New York tur/retur 8.100 ganger. Reiser du fram og tilbake hver dag, vil du bruke 22 år på denne meningsløse aktiviteten.

I stedet for å sponse SAS kan du heller kjøpe et privatfly av typen Gulfstream G450 med plass til 14 passasjerer for 145 millioner kroner. Husk at det vil koste deg mellom 600.000 og én million kroner i året for forsikringer, drivstoff, piloter og mat avhengig av hvor mye du bruker flyet.

Ble du tørst av alt dette? Vinner du 165 millioner kroner, kan du kjøpe 4,1 millioner flasker med vannet Voss – eventuelt 7,1 millioner halvlitersbokser med øl fra Ringnes.

Til himmels

Med selskapet Virgin Galactic kan du reise til verdensrommet for 1,1 millioner kroner. Du vil med andre ord få råd til 150 slike turer.

Dersom du vil bli venneflokkens mest populære, kan du gå for gruppeturen som koster 5,8 millioner per tur. I løpet av 28 turer vil 140 av dine nærmeste venner få en opplevelse de sent vil glemme. Husk at du kan forvente å miste flere Facebook-venner utover disse 140.

Er du ikke lysten på å reise ut i rommet, kan du heller kjøpe navnene til 1,9 millioner stjerner hos starnamer.net.

Pengene i banken

Men uansett hvor mye man kan kjøpe for disse pengene, vil det alltid være noen av oss som er litt mer trauste enn andre.

Hvis du er 35 år gammel, med en gjeld på to millioner kroner og har planer om å leve til du blir 90 år, vil du få utbetalt 4,3 millioner kroner i året resten av livet i dagens pengeverdi dersom du setter pengene i banken.

Det gir deg en månedslønn på 358.333 kroner i dagens pengeverdi resten av livet.

Er du 50 år med en usunn levestil og ender opp med å bli 80 år, vil du få 558.333 kroner i måneden i dagens pengeverdi.

Spill Viking Lotto her!