Kombinerer skisamling med verdenscup: – Andre nordnorske klubber har skrytt av opplegget

TIL FINLAND: Rana slalåklubb lader opp i Levi kommende langhelg. Bildet er tatt sist vinter, og viser fra venstre Tom Stian Ovesen, Hanno Worthgen, Oliver Olsen, Kenneth Rabben, Thilde Rabben, Askil Hauknes Svenøy, Kaja Olsen, Jonas Østvann, Mats Ovesen og Theo Rabben. Foto: Privat

TIL FINLAND: Rana slalåklubb lader opp i Levi kommende langhelg. Bildet er tatt sist vinter, og viser fra venstre Tom Stian Ovesen, Hanno Worthgen, Oliver Olsen, Kenneth Rabben, Thilde Rabben, Askil Hauknes Svenøy, Kaja Olsen, Jonas Østvann, Mats Ovesen og Theo Rabben. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Rana slalåmklubb kombinerer første skisamling med verdenscup, og har for første gang et samarbeid med andre klubber i Nord-Norge.

DEL

Vinteren står for døren og noen av dem som er utålmodige etter å komme seg på ski er 21 unge utøvere fra Rana slalåmklubb.

Torsdag setter de kursen for Levi i Finland der det er verdenscup i alpint til helga, og først på tirsdag går turen hjem.

– Vi begynte planleggingen i vår. Andre nordnorske klubber har skrytt av opplegget og vi blir med til Levi i år etter å ha dratt til Litauen de to siste årene, sier alpinttrener Kenneth Rabben.

Kan treffe utøverne

Rana slalåmklubb opplever stadig fin framgang i antall aktive utøvere og flere har trent tre ganger i uka helt siden mai. Ikke rart det kribler i beina etter å komme på ski.

– Noen av utøverne trener også andre ting som fotball, turn og dans, som også er god basis for alpint, sier Rabben.

– Vi har også fått bekreftet at det skal la seg gjøre å få treffe noen av de norske verdenscupdeltakerne, og det blir veldig artig for ungene. Det som skiller verdenscupen i Levi fra andre steder er at man kommer nærmere innpå utøverne ettersom det ikke er så mange tilskuere, sier Rabben.

Forholdene i Levi meldes som meget gode. For å være sikker på å kunne arrangere verdenscup allerede tidlig i november blir snø lagret over sommeren.

I tillegg er det satt i gang både produksjon av snø og det har kommet mye natursnø i Levi som ligger nær Kittilä ikke så langt fra grensen mot Finnmarksvidda. Kjøretiden fra Mo i Rana er 10-11 timer.

– Flere nedfarter og skiheiser er åpnet i forbindelse med verdenscupløpene, så det blir fantastiske forhold, sier Rabben.

I tillegg til at klubben lokalt har fin utvikling, er også Rabben glad for at de drar til Levi og samarbeider med klubber fra Svolvær, Sortland, Tromsø, Ankenes og Bardufoss.

– Mange av de nordnorske klubbene er i Levi og vi får til treningsopplegg og økter som er tilpasset alder og ferdighetsnivå, sier Rabben.

Rana slalåmklubb stiller i hovedsak med løpere fra ti til 16 år på turen, men også noen yngre som har søsken i den eldre gruppen. Også mange foreldre er med og bidrar som trenere i tillegg til Rabben og Tom Ove Ovesen som er hovedtrenerne for gruppen 10-16 år.

Tärnaby venter

Når man nå først får kommet seg på snø, er det Tärnaby som står for tur etter hvert.

– Vi har historisk sett hatt unike muligheter med å kunne stå på ski tidlig på sesongen ikke langt unna. Men vi krysser også fingrene for at det blir forhold hjemme på Skillevollen før jul. Det er enklere og gir bedre muligheter å trene lokalt, sier Rabben.

– Både organisert og uorganisert skikjøring gir god kontroll og balanse, sier Rabben.

SE BILDENE: Spektakulær samling for unge alpinister 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken