Gå til sidens hovedinnhold

Tidlig alpinstart på Skillevollen er gode julenyheter

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag ettermiddag starter alle heiser og bakker i Skillevollen Alpinsenter.

At anlegget åpner så tidlig hører til sjeldenhetene og nå håper driftsleder Kurt Vonheim at været blir så stabilt at man kan holde åpent hele romjula.

Viktig romjul

- Det er fem år siden vi sist hadde oppe i jula. Det er ei fantastisk tid for oss. Ikke bare kommer folk seg ut og får luftet hode og kropp i julestria, vi opplever også at sjeldent mange kjøper dagskort i denne perioden. Inntekter som vi normalt ikke har, sier Vonheim.

LES OGSÅ: Nå har Kurt ladet kanonen  

Det er det stabilt kalde vinterværet med mye snø sist uke, som gjør at forholdene er sjeldent fine så tidlig. Det er stikk motsatt av de siste forvintrene som har vært usedvanlig milde og med mye nedbør i form av regn. Spesielt i fjor var det illle. Da kom ikke vinteren før i mars.

 

- Men det er ikke mer snø enn det må være etter at vi har tråkket bakkene. Det er meldt stabilt kaldt ei tid framover og da håper vi å produsere kunstsnø der det er mest behov, opplyser Vonheim.

Har trent i Sverige

Også Rana slalåmklubb jubler over å endelig kunne trene på snø på hjemmebane igjen. Da heiskrokene skulle monteres i forrige uke, stilte klubben opp til dugnad slik at det ble fortgang i arbeidet.

- De har reist til Sverige to-tre ganger i uka den siste tida. Det er tøft nok for store og små og ikke holdbart i lengden, sier Kurt Vonheim.

Kommentarer til denne saken