Alt opp til Bjørnbak

Martin Bjørnbak var til tider stor i cupkampen mot Tromsø forrige sesong, nå kan han få sjansen til å spille for Tromsø. Foto: Trond Kenneth Larsen

Martin Bjørnbak var til tider stor i cupkampen mot Tromsø forrige sesong, nå kan han få sjansen til å spille for Tromsø. Foto: Trond Kenneth Larsen

Artikkelen er over 8 år gammel

Tromsø ønsker Martin Bjørnbak og Stål-kameratene kommer ikke til å legge noe i veien for overgangen. Nå handler alt om hva forsvareren selv vil.

DEL

Like før helgen ble det klart at Tromsø ønsket å knytte til seg flere unge nordnorske spillere, en av disse er Martin Bjørnbak. Han kan da slå følge med Mosjøens Thomas Drage som allerede er klar for klubben.

– Jeg har ikke vært i kontraktsforhandlinger med TIL, jeg vet bare at de ønsker meg oppover, sier Martin Bjørnbak.

Plass i a-stallen

Leder for fotballen i Stålkam, Jan Erik Hasselberg, bekrefter at Tromsø har vært i kontakt og at de har gitt klubben tillatelse til å snakke med Bjørnbak.

– Vi har ikke diskutert noen ting videre, men vi vil ikke legge noe i veien for Martin. Nå gjelder det bare å finne ut hva han vil, sier Hasselberg.

Hovedpersonen selv sier at han fortsatt er litt i tenkeboksen. Først og fremst på grunn av det korte tidsrommet han har fått på å bestemme seg. 4. januar ønsker Tromsø å ha den unge stopperen på plass og Bjørnbak innrømmer at det er fristende. Spesielt med tanke på at han er lovet plass i a-stallen av Truls Jensen.

– Tromsø er i dag det eneste alternativet. Det er mer aktuelt enn for eksempel Lillestrøm når jeg blir lovet en plass i a-stallen og en mulighet til å trene med et Tippeligalag hver dag. I tillegg er det et stort pluss at det er Nord-Norge. Det er noe trygt og godt ved det. Slik jeg ser det er mange fordeler med Tromsø. Jeg har mange venner der oppe også er det et trygt miljø. Så hvis jeg velger å dra er Tromsø det rette valget, forteller Bjørnbak.

Kort tid

Når det gjelder skole og bosted har Bjørnbak blitt tilbudt en totalpakke. Og for at han skal få fullført studiene skal det spikres en spesialplan til han, men han liker ikke tanken på å forlate skolen med et halvt år igjen.

– Jeg fikk litt kort tid på å bestemme meg, man trenger tid for å bli klar mentalt. Hvis jeg hadde fått lov til å dra opp til sommeren isteden ville det vært perfekt, da hadde jeg fått fullført skolen og fått tid til å klargjøre meg mentalt. Hverdagslivet der oppe blir nok en stor overgang, forteller Martin Bjørnbak som også medgir at foreldrene hans er litt usikre. Samtidig veit han at dette er en sjanse som ikke kommer så ofte.

– Det hadde vært veldig spennende. Og Tromsø er den klubben jeg har lyst til å dra til, avslutter Martin Bjørnbak.

Artikkeltags