Han vant 500 kg laks som førstemann til topps - nå blir hele Team Sky servert fra Kvarøy

Gianni Moscon vant kongeetappen og 500 kg laks på Arctic Race of Norway i sommer. 35 kg skal brukes på Mallorca tirsdag.

Gianni Moscon vant kongeetappen og 500 kg laks på Arctic Race of Norway i sommer. 35 kg skal brukes på Mallorca tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Gianni Moscon fra Team Sky vant kongeetappen med målgang på Korgfjellet under Arctic Race. En del av premien får han på Mallorca i neste uke – direkte fra Kvarøy.

Alf-Gøran Knutsen fra Kvarøy Fiskeoppdrett er sykkelinteressert, og meldte seg raskt på å sponse 500 kg laks til vinneren av kongeetappen under Arctic Race of Norway (ARN) på Helgeland i sommer.

Da italieneren Gianni Moscon strakk hendene i været som klatrekonge, ble det også klart at han ville vinne 500 kg laks fra bedriften på Kvarøy.

Til Mallorca

Kommende tirsdag skal Team Sky, med totalt 65 personer inkludert syklister og støtteapparat, spise 35 kg av denne laksen.

Sammen med Marit Sivertsen fra Polar Quality, Matias Hana fra Norge sjømatråd og Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i ARN, skal Knutsen reise til Mallorca der sykkellaget er på treningsleir.

– Det blir veldig artig å spise sammen med laget og være med på denne seremonien. Dette er en flott måte å støtte et arrangement som ARN, sier Knutsen, som ikke tar med seg samtlige 500 kg med det samme.

Her ser vi også Alf-Gøran Knutsen i lys blått som en av flere som hilste på Gianni Moscon etter seieren på Korgfjellet. Foto: Øyvind Bratt

Her ser vi også Alf-Gøran Knutsen i lys blått som en av flere som hilste på Gianni Moscon etter seieren på Korgfjellet. Foto: Øyvind Bratt

– Nei, jeg skal ikke reise med 500 kg i kofferten. Det skal fordele seg utover året, og Moscon kan gi til hvem han vil. Det er blant annet både til hans familie og til veldedige formål, sier Knutsen.

Mest kjente laget

Team Sky er kanskje det mest kjente sykkellaget i verden, med blant andre Tour de France-vinner Chris Froome og norske Lars-Petter Nordhaug på laget.

Knutsen synes det var veldig artig at det var nettopp en av Team Skys syklister som vant på Korgfjellet, der han selv var til stede.

– Det var en kenyaner som var med og kjempet om seieren. Det hadde vært artig å sende laks til Kenya, men Italia gjør ikke noe, sier Knutsen smilende.

Matias Hana fra Norges sjåmatråd tror det blir et veldig fint arrangement og noe de ser fram til.

– Team Sky er verdens største og beste sykkellag, og dermed lite tilgjengelig for utenforstående. Vi har stor tro på at dette kan bli fint, at verdens beste syklister får laks servert fra Nordland rett før jul, sier Hana.

Det er Hana som har hatt ansvaret for organiseringen av middagen på Mallorca.

Artikkeltags