Arne (93) er to dager eldre enn Glimt

Arne Antonsen, snart 93 år, har fulgt Bodø/Glimt i mer enn en mannsalder. I dag er han spesielt invitert til åpningskampen på Nye Sagbakken stadion. Foto: Trond Isaksen

Arne Antonsen, snart 93 år, har fulgt Bodø/Glimt i mer enn en mannsalder. I dag er han spesielt invitert til åpningskampen på Nye Sagbakken stadion. Foto: Trond Isaksen

Artikkelen er over 9 år gammel

To dager før Bodø/Glimt så dagens lys, ble lagets første - og kanskje største - supporter født. I kveld er Arne Antonsen (93) æresgjest under stadionåpningen.

DEL

– Slik jeg forstår det får jeg gratis inngang. Dette blir veldig artig, sier Antonsen, som fikk invitasjonen rett før helga. Han trengte ikke betenkningstid for å takke ja.

For Glimt har vært noe helt spesielt for 93-åringen helt siden ungdomsårene (født 14. sep. 1916). Han vokste opp på Engen ved Fauske og jobbet seinere noen år i Bodø. Da hadde toppserieklubben fått det som er en av de største supportere gjennom tidene. At han er født to dager før Glimt ble stiftet, gjør ikke saken mindre spesiell.

– Jeg har vært interessert i fotball hele livet, men Glimt har jeg fulgt spesielt nøye. Og det selv om det ikke var fotballbane der jeg vokste opp. Vi fikk først bane å spille på da poteten var tatt opp på høsten, gliser han - for anledningen med Glimt-caps på hodet.

Samler Glimt-utklipp

Antonsen, som har bodd i Rana siden 1967, har dyrket Glimt-interessen mer enn de fleste. Sin første Glimt-kamp så han allerede i 1948. I årene etter begynte han å samle avisartikler, og de siste 30-40 årene har han lest nesten alt om Glimt som har stått i lokalavisen(e) i Bodø.

I dag er det blitt til flere permer med utklipp.

– Jeg forstår ikke hva vi skal gjøre med alt han har samlet på når vi skal flytte, bryter kona Sigrid inn, og tenker på leiligheten i det nye bosenteret som er under bygging på Hauknes.

Glimtkamp i gave

– Det blir plass under senga, humrer Arne, mens han finner fram et intervju som en av bodøavisene gjorde for snart fem år siden. Da skulle han til Bodø for å se på en Glimt-kamp. Den siste så han for tre år siden, og var en 90-årsgave fra noen i slekta. Det var Glimt mot Besiktas i E-cupen på Aspmyra.

– Før i tiden kjørte jeg til Bodø minst en gang i året for å se en kamp "live". Ett år så jeg hele 11 kamper, 9 serie- og en 1 cupkamp, erindrer han.

Gleder seg

Men etter at han mistet sertifikatet for noen år siden, er det naturligvis blitt færre turer.

Derfor er han ekstra glad for at han får se Glimt en gang til - og det her i Rana.

– Det var alvorlige greier, sier han, og tenker på nystadionet på Sagbakken. Han var innom banen sist lørdag for å ta det nærmere i øyesyn.

– Det er bare flott. Det er storartet at vi kan få til noe slikt på Mo, sier han, og synes ikke prisen på 57 millioner kroner er for avskrekkende.

Hagen er hobbyen

Selv om han er 93 år gammel så holder han seg i utrolig god form. Fritida benytter han i hagen - både sommer og vinter. For tida er det høstingen av rips og Kirsebær som står for tur. Det formelig bugner av røde bær utenfor huset i Åga.

– Det er alltid noe å gjøre utenfor huset. Det er bare å se hvordan det ser ut, sier Arne, og peker ut på en velstelt hage.

Og når han skal ta seg en pust i bakken, er det både titt og ofte at han henter fram utklippsboka for å mimre over gamle Glimt-epoker.

– Det er artig å se tilbake på alt som har skjedd. Det er en utrolig klubb, sier Arne Antonsen, som så Glimt så seint som lørdag - mot Rosenborg på TV.

– Det blir noen timer foran tv-en når man elsker fotball, sier han og ser på den nye plasma-tv-en på 42 tommer som står sentralt plassert i stua.

– Jeg har alle kanaler. Det er nesten som man ikke vet hva man skal se på, spesielt når man er flere hjemme samtidig. Heldigvis er kona blitt fotballinteressert med årene hun også, smiler en oppstemt Arne Antonsen.

Artikkeltags