Bergli fortsatt på landslaget

Vegar Bergli er igjen tatt ut på landslaget, noe han er svært glad for. Foto: Gøran Opanashchuk

Vegar Bergli er igjen tatt ut på landslaget, noe han er svært glad for. Foto: Gøran Opanashchuk

Artikkelen er over 9 år gammel

Vegar Bergli har fått ny tillit og blir på juniorlandslaget også neste år.

DEL

Bergli har hatt en ujevn sesong, der andreplass i NM var det store høydepunktet. Mye av grunnen til det var kyssesyken han fikk etter sesongslutt i fjor og en del avbrudd i det viktige treningsarbeidet i månedene før sesongstart på grunn av sykdom.

Å fortsatt være med på juniorlandslaget betyr mye, både økonomisk og sportslig. Laget har samlinger på åtte-ni dager hver eneste måned fra mai til desember.

– Jeg fikk beskjeden søndag kveld, og det betyr kjempemye å være med på laget. Det var en skikkelig god nyhet. Jeg var litt i tvil etter en ganske middels sesong, sier Bergli, som ikke hadde ventet å få svaret på om han fortsatt var landslagsløper så tidlig.

Juniorlandslaget består av bare to løpere fra Bergli sin årgang (1989). I tillegg til Bergli er Thomas Fenne fra Voss med. Av dem som er et år yngre har tre fått plass; Erlend Bjøntegaard (Bevern IL), Vetle Ravnsborg Gurigard (Vingrom IL) og Kim André Langørgen (Trondhjems SS). I tillegg er Vetle Sjåstad Christiansen som går i Fredrik Gjesbakk sin klasse (født 1992) med på laget allerede.

– NM berget mye for min del. Det har svinget veldig mye denne sesongen. Det har vært alt fra at jeg har gått mye raskere enn i fjor til det helt elendige, sier Bergli.

Spesielt er Skonseng-skiskytteren skuffet over skytingen denne sesongen. Han satset spesielt på skytingen foran sesongen, og hadde forventet større framgang.

– Men den ekstra satsingen på skytingen er først og fremst en langsiktig plan, så jeg hadde ikke forventet enorm framgang uansett, sier Bergli.

Bergli har de siste ukene vært sliten, og det gikk ikke bra under senior-NM. På jaktstarten måtte han bryte.

Nå har han fått beskjed om å ta det med ro i hele april, for å være helt klar når oppkjøringen starter igjen 1. mai.

– Det blir godt å ta det med ro en periode, men jeg er 100 prosent motivert for en ny sesong og jeg gleder meg allerede til å ta på meg rulleskiene igjen, sier Bergli.

Artikkeltags