Tommy Pedersen skal for første gang i karrieren representere Rana Bk i et veteran-NM.

Klubben har for alvor kommet på bowlingkartet gjennom sitt spill i toppserien. For andre år på rad kjemper laget mot de beste i Norge i den såkalte Macronligaen.

Men en ting har klubben ennå ikke vært med på - og det er veteran-NM i bowling. Men fredag skjer det. Da reiser toppseriespilleren Tommy Pedersen til Hamar sammen med tre lokale superveteraner - Leif Johansen (67), Steinar Thomassen (72) og Ivar Midtlyng (75).

Pedersen har trolig størst sjanser til å hevde seg. Han deltar i klasse A og møter der den tidligere EM- og VM-vinneren Tore Torgersen.

Pedersen startet å bowle i 1998 i en alder av 30 år. Da var Torgersen allerede fast på først juniorlndslaget. Senere ble det seniorlandslaget, der han fortsatt er.

– Tore vant junior-NM i -83 og -84, og NM for seniorer første gang allerede i 1986, kun 18 år gammel. Han ble verdensmester i 1999, men tok sølv allerede i 1995. Han vant World cup i -94 og er nok største favoritt i klasse A. Det er solide utfordringer som venter, smiler Pedersen.

De tre andre spiller i klasse C. Her møte de bowlinglegenden Arne Svein Strøm, som tok EM-gull for første gang i 1971. Strøm har siden vunnet haugevis med store titler.