Rana Bowlingklubb er tilbake i første divisjon etter to år i eliten, men laget fikk en beintøff åpning på sesongen.

I den første seriekampen kunne det imidlertid fort ha vært annerledes. Resultatet a kampene ble (Trondheim 2 – Rana 7,0-5,0 og Molde–Rana 8,0–4,0)

Små marginer

– Det ble veldig jevnt til slutt. Det er ikke mye som skal til for at kampen hadde vippet den andre veien, sier Marius Kvitnes.

Laget åpnet svakt i Trondheim.

– Flesteparten av oss sto igjen i startblokkene. Vi lå etter TBK, sier Kvitnes.

I den andre serien gikk det bedre.

– Da kom vi mer inn i kampen, sier Marius Kvitnes.

Det var 4–4 før siste serie, men der var hjemmelaget best. Men marginene var små. Marius Kvitnes og Henrik Hansen var bare 16 poeng unna en seier som ville snudd kampen i motsatt favør.

– Halve laget underpresterer, og på dette nivået går det ikke at så mange sliter på samme tid. Det er i hovedsak enkle sparemiss som fører til de lave poengsummene, sier Marius Kvitnes.

Nytt tap

Laget hadde planer om å slå tilbake mot Molde, men der ble det på nytt et tap.

– Personlig spilte jeg ganske bra, og jeg kan si meg fornøyd med å være beste spiller. Men dette er et lagspill, og da må alle gjøre sitt, sier Max Østbergh.

– Vi tapte kampen etter to serier. I dag var det høyere spill på laget jevnt over, men en lettere profil. Med det samme nivået som vi holdt i siste serien hadde vi holdt følge. Bare synd vi fant ut av det før seint, men slik er det ofte på bortebane, sier Marius Kvitnes.

– Trondheim 2 og Molde er ikke de enkleste lagene å slå, spesielt ikke når de har hjemmebane, sier Max Østbergh.