(Rana BK - Solør 5-7 og Rana BK - Briskebyen 4-8) Helgas to hjemmekamper var en gyllen mulighet for Rana bowlingklubb til å kapre poeng. I stedet ble det to tap, og nå har klubben begge beina plantet i nedrykkstriden.

- Det er skuffende. Vi gir opp, og har for lite trøkk, sier Håvar Wolden Skog.

Flere av spillerne til Rana har vært plaget med sykdom i det siste, og kanskje var det en av grunnene til de svake prestasjonene. For selv om Rana vant første serie i begge kampene 3-1, raknet de mot slutten av kampene.

- Det er nok en kombinasjon av mange ting. Vi har ujevnhet i laget, og hjemmebanefordelen vår er visket ut. Vi er heller ikke så rutinerte på toppnivå i forhold til de vi møter, sier Øystein Bogen.

At overaskelsesmomentet er borte virker klart, for lagene som nå gjester Rana tar med seg mange flere banepoeng enn i fjor.

- Dette var to stygge tap, og det kommer til å påvirke vår plassering på tabellen. Det var en krisestart på det nye året, sier Øystein Bogen.

Nå er faren for nedrykk absolutt til stede.

- Vi står med en fot i 1. divisjon. Dette var sesongens to svakeste kamper. Det vi gjorde i dag er for dårlig, og vi må løfte oss til de neste kampene, sier Tommy Pedersen.