Gå til sidens hovedinnhold

Christian vant prestisjefylt duell

Artikkelen er over 20 år gammel

Christian Evensen avgjorde den prestisjefylte Utskarpen-duellen til sin fordel. Han, Petter Søreng og Kristian Søreng kjempet om å bli beste løper fra klubben.

Christian plasserte seg som nummer 188 og var best av de tre.Utskarpen har i mange år hatt et bra langrennsmiljø. Den lille klubben har fått frem flere løpere som har hevdet seg på kretsplan, og de stilte med fire løpere på Hovedlandsrennet.
- Vi er litt stolte over at det er tre Utskarpen-løpere som er med i 14-årsklassen. Jeg, Petter og Kristian har trent og konkurrert sammen siden i seks-sjuårsalderen. Det er lenge siden vi bestemte oss for å være med i Hovedlandsrennet. Vi hadde en 60 mils biltur foran oss da vi reiste nordover, sa Christian til Rana-Blad.
Han synes det fungerte bra på femkilometeren og var fornøyd med 188.plassen. Christian ble ennå mer tilfreds da han fikk se resultatlista og oppdaget at han hadde slått Petter og Kristian som ble henholdsvis nummer 205 og 207. Det var ett fattig sekund som skilte de to.
- Det er ikke så store klasser i kretsrennene. Det er bare i Nordnorsk Mesterskap og Hovedlandsrennet vi har mange å bryne oss på. Nordnorsk Mesterskap går i Alta i vinter. Vi har tenkt oss til Finnmark. Det blir nok til at vi tar fly dit, sa Christian. I motsetning til mange av konkurrentene slet han ikke med høyt spenningsnivå før start. Thomas Høgseth forsvarte klubbens farver i 15-årsklassen. Han gjorde en fin figur og staket inn til 115.beste tid. Utskarpen-kvartetten kan fortelle at langrennssporten står sterkt i bygda. Det er et tjuetalls jenter og gutter som er med på fellestreningene. Det har blitt færre økter enn vanlig i lysløypa i vinter. Det legges opp til treningsøkter i gymnastikksalen eller svømmebassenget de gangene det ikke er mulig å gå på ski.
- Det er motiverende å få være med i Hovedlandsrennet. Lysten til å bruke tid på denne idretten har ikke blitt mindre etter det jeg har opplevd i helga, sa Christian Evensen.