Helt siden han inntok motorbanen rett før helga har 20-åringen, som normalt kjørere i den grommeste klassen i ordinær road racing, vist hva som bor i ham.

Under kvalifiseringen til lørdagens løp, klasse classic 500, var han uslåelig. Dermed ble det første startspor for ACM-føreren. At han fortjene den, tok det ikke lang tid å bevise. Etter noen få runder hadde han opparbeidet seg et forsprang som det så ut som ingen kunne gjøre noe med.

Det var egentlig bare en ting som kunne stoppe han - en velt eller en motorstopp. Og det var det siste som skjedde. Ute på den 6. runden var det bare slutt for motoren på den lånte sykkelen. Dermed tok det ikke lang tid før ledelsen på ei langside var spist opp. Ikke fikk han start igjen heller, og dermed var løpet ødelagt for ham.

– Han tjener nok på at han er så lett i svingene, men han kjører imponerende godt, sier lagkameraten Odd Gunnar Moe, som har denne klassen som sitt satsingsområde.

Han vant til slutt racet etter å ha kjempet med hardt med en annen konkurrent. Men da vedkommende tok en sjanse, havnet han på snørra og løpet var over for hans del.

I går var Kim-Arne tilbake igjen. Mens han lørdag lånte sykkelen til ACMs Arne Snasen, som er skadet, måte mekaniker og hjelpemann, Kjell Arne Kristensen, låne ham sin gamle classic-sykkel.

– Den har stått to år i garasjen uten å ha vært kjørt med, men den er i god stand, sa han før løpet.

Det de bikke hadde regnet med, var at det skulle komme et regnskyll like før løpet. Dermed ble det i all hast satt på regndekk. Men på grunn av den korte tida fram til start, klarte de bare å skifte på forhjulet. Bak satt det dekk uten mønster.

Les mer om Kim Arne Sletten og helgas løp på ACR i papirutgaven av Rana Blad mandag.