To helgelendinger på Årets lag i 1. divisjon

SOM ET SKUDD: Ulrik Saltnes kom som et skudd denne sesongen og overrasket alle. Han spilte seg til fast plass på Bodø/Glimt, og havnet på årets lag i 1. divisjon.  Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

SOM ET SKUDD: Ulrik Saltnes kom som et skudd denne sesongen og overrasket alle. Han spilte seg til fast plass på Bodø/Glimt, og havnet på årets lag i 1. divisjon. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

[Helgelendingen] I Bodø/Glimts jubelsesong og opprykkssesong kom helgelendingene Ulrik Saltnes (24) og Martin Bjørnbak (25) på Årets lag i 1. divisjon.

Det er en stund siden de to spilte for en klubb fra Helgeland, men både Ulrik fra Brønnøysund og Martin fra Mo i Rana har tatt steget og blitt solide toppspillere.

Bodø/Glimt har hatt en strålende sesong, og de slettet både målrekorden som lag og fikk tidenes toppscorer i 1. divisjon.

Glimt scoret 83 mål på 30 kamper og slo HamKams 82 mål fra 2007. Med kun 33 innslupne mål er Glimt laget med best plussmålforskjell i ligaen gjennom historien.

Toppscorer Kristian Fardal Opseth scoret flest, mens Jens Petter Hauge har flest målgivende (12). Den tidligere Sogndal-spilleren, med storscorer Lasse Opseth som far, stoppet på 28 mål. Etter en pasning fra mosjøværingen Thomas Drage i sesongens siste kamp scoret han sitt 28. mål og slettet rekorden til Daniel Nannskog for Stabæk fra 2005.

Tre på Årets lag

Tre spillere fra Bodø/Glimt havnet på Årets lag. Martin Bjørnbak spilte 28 kamper og fikk 5,39 i snitt på spillerbørsen til NTB. Han scoret 4 mål. Ulrik Saltnes spilte 27 kamper og fikk 5,58. Han scoret 13 mål og hadde 7 målgivende.

Kristian Fardal Opseth spilte alle 30 kampene og fikk 5,79 på børsen. 28 mål og 4 målgivende gjorde han til Årets spiller.

Forlenger med Ulrik

Ulrik Saltnes har hatt en fantastisk sesong. Fikk så vidt forlenget kontrakten ved nyttår og har svart med en sesong ingen i Glimt hadde sett for seg.

Den solide sesongen har gjort at Glimt signerte en forlenget kontrakt med midtbanespilleren i vår. En av hans store kvaliteter er at han er veldig glad i å komme på løp inn i motstanderens boks.

Midtstopper Martin Bjørnbak får denne karakteristikken etter sesongen:

Har vært bautaen i forsvaret til suverene Glimt. Bidrar også med duellstyrke på cornere både offensivt og defensivt. Kanskje ligaens hardeste frisparkskudd.

Årets lag

Årets lag i 1. divisjon (3-4-3-formasjon) er slik:
Målvakt:
Even Barli (Ranheim)
Forsvar:
Simon Andreas Larsen (Start)
Martin Bjørnbak (Bodø/Glimt)
Christian Eggen Rismark (Ranheim)
Midtbane:
Espen Børufsen (Start)
Niklas Sandberg (Ull/Kisa)
Ulrik Saltnes (Bodø/Glimt)
Kristoffer Ødemarksbakken (Ull/Kisa)
Angrep:
Endre Kupen (Florø)
Kristian Fardal Opseth (Bodø/Glimt)
Amahl Pellegrino (Mjøndalen)
I tillegg havnet Vegard Leikvoll Moberg fra Bodø/Glimt på benken

Artikkeltags