Utland kan bli vraket, men har flere feiringer på lur: – Vi får se hva det blir neste gang

Lisa-Marie Karlseng Utland feirer med en "selfie" sammen med resten av laget etter 2-0 scoringen under VM kampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nigeria på Stade Auguste-Delaune. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix

Lisa-Marie Karlseng Utland feirer med en "selfie" sammen med resten av laget etter 2-0 scoringen under VM kampen i fotball for kvinner mellom Norge og Nigeria på Stade Auguste-Delaune. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lisa-Marie Karlseng Utland scoret et nydelig mål i åpningskampen, men kan bli vraket til kampen mot gruppefavoritten Frankrike.

DEL

Gleden Lisa-Marie Utland viste da hun scoret i Norges 3-0-seier over Nigeria lørdag var like rå som avslutningen der hun banket ballen opp i nettaket.

– Jeg blir veldig glad når jeg scorer mål. Jeg blir glad også når de andre scorer, men det føltes helt fantastisk, sier hun til NTB.

– Og så var det veldig artig at Guro (Reiten) spilte en god kamp og scoret. Nå blir det god stemning på rommet i kveld, sa hun om romvenninnen.

Innøvd

Reiten scoret det første målet, la opp til Utlands mål og ble kåret til kampens spiller.

– Guro spilte meg fram, og jeg kom ganske alene. Jeg så at Isa (Herlovsen) var inne i feltet, men tenkte at her skyter jeg selv. Så knallet jeg til, og det var veldig deilig å se den gå opp i nettaket, sa hun.

Scoringen feiret hun ved å late som hun tok gruppeselfie med lagvenninnene, en innøvd feiring.

– Ja, vi snakket litt om at vi måtte ha noen artige feiringer. Det ble den denne gangen, så får vi se hva det blir neste gang, sier Utland.

Norge avgjorde den første VM-kampen med tre mål i førsteomgang. Karlseng Utland scoret det viktige andremålet med en kanon som gikk opp i nettaket. Onsdag venter adskillig tøffere motstand når Frankrike er motstander. Da kan Karlseng Utland bli ofret i startoppstillingen.

Lenge hatt en plan

Martin Sjögren har lenge hatt en plan for hvordan Norge skal møte grupperivalene i fotball-VM.

– Det finnes en stor mulighet for at dere får se en litt annen type oppstilling onsdag, sa han til NTB etter mandagens lukkede trening.

Den var stengt for utenforstående på grunn av dødballøving, men de mange norske mediefolkene fikk heller ikke se hvem som ble brukt i rollene under formasjonsdelen.

Mot Nigeria brukte Norge to kanter som begge har sin styrke offensivt. Når Frankrike står på motsatt banehalvdel, er det naturlig at hjelp til den bakre fireren står høyere på prioriteringslista.

Sjögren har tidligere sagt at bruken av Caroline Graham Hansen vil være situasjonsbestemt. Under oppkjøringen hjemme ble hun brukt mest som spiss, i VMs åpningskamp havnet hun på kant. Kanskje er hun tilbake på topp onsdag.

Tydelige planer

Da ryker en av lørdagens spissduo ut. Mest sannsynlig blir det Lisa-Marie Utland, selv om hun scoret et flott mål og gjorde en god kamp. Inn på kant kan Karina Sævik eller Emilie Haavi komme.

– Motstanderne i gruppespillet har vi kjent siden desember, og vi har tydelige planer for hvordan vi skal gjennomføre de tre kampene, sier Sjögren, som med tanke på mulige motstandere i cuprundene har to spioner i aksjon.

– Even Pellerud og Alexander Straus reiser land og strand rundt og forsøker å se så mye fotball som mulig, opplyser landslagssjefen, som ikke er tilhenger av den gamle frasen «never change a winning team».

– Nei. Vi har ambisjon om at dette mesterskapet skal bli langt, og da behøver vi å kunne både anvende flere spillere og framstå på ulike måter, sier han.

Del av festen

Caroline Graham Hansen har tidligere sagt at hun trives best som spiss, men hun har også gjort det klart at hun bidrar der det er bruk for henne. Hun herjet i kantrollen lørdag. Et poeng er at hun som spiss lettere blir mye involvert i kamper der motstanderen har ballen mye og Norge må kontre.

– Å møte VM-verten blir utrolig kult for oss, og vi gleder oss til å være en del av festen det kommer til å bli onsdag. Så håper vi at vi også kan få med oss et godt resultat, sier hun til NTB.

Norge har fått ros i franske medier etter sin åpningskamp.

– Det er veldig hyggelig, men vi vet at det blir en helt annen match mot Frankrike. Det som gjør oss så gode som lag, er fantastisk samhold. Vi jobber for hverandre. Vi vet at hvis vi skal ha sjanse til å få med oss poeng, og aller helst tre, så må vi jobbe buksene av oss og ta vare på de sjansene vi får, sier «Caro».

– Det er Frankrike som har alt presset. Vi går ut for å kose oss. Det er en bra inngang for oss å være underdog.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken