Kommende lørdag spiller Mo IL sesongens siste hjemmekamp. Til den kampen kan du legge igjen lommeboka hjemme hvis du tror du ikke blir kaffetørst underveis. Styret i Mo IL har nemlig bestemt at kampen får gratis inngang for alle.

– Dette er en kritisk kamp for Mo IL sportslig. Vi ønsker flest mulig på kamp. Dette er jo kampen for overlevelse i divisjonen, sier Lars Erik Zetterlund Nilsen, styreleder i Mo IL Toppfotball.

Kreftforeningen

I forkant av skjebnekampen har klubben henvendt seg til sine samarbeidspartnere. Etter inspirasjon fra flere andre klubber som har gjort det samme, ønsker klubben å invitere bedrifter til å gi et forhåndsbestemt beløp for hver tilskuer som kommer.

– Altså, om en bedrift lover å gi ei krone for hver tilskuer, og det kommer 500, blir bedriften fakturert for 500 kroner. Det er med andre ord ikke lagt opp til kronerulling. Privatpersoner har riktignok samme mulighet som bedrifter hvis noen ønsker det, forklarer Bjørn Rune Sørensen, styremedlem i Mo IL.

Samfunnsansvar

Andre klubber har gjort det samme tidligere, med hell. Både Steinkjer og Verdal har forsøkt seg med åpne dører og samarbeid med næringslivet. Deres erfaring er at det kommer mye folk på kamp, som igjen genererer verdifulle kroner.

Av pengene som kommer inn, skal ti prosent doneres til Kreftforeningens arbeid.

– Dette er en del av vårt samfunnsengasjement, sier Sørensen.

Foreløpig har de kun kommet et lite stykke ned på lista over samarbeidspartnere, men tilbakemeldingene har vært positive.

KM-helg

Samme helg som som den viktige kampen mot Junkeren, spilles det KM-finaler på Sagbakken. Dermed blir det mye folk og liv, og Sørensen og Nilsen håper det kan være med å sette en god ramme for den siste hjemmekampen.

Kampen er også potensielt den aller siste kampen for dagens Mo IL toppfotball.

Med en avstemning om en mulig sammenslåing med Stålkameratene ventende etter sesongslutt, kan kampen bli et punktum som huskes enten med glede eller gru.

Selv om avgjørelsen om sammenslåing er opp til de stemmeberettigede medlemmene og ikke styret, sier Nilsen og Sørensen at styret har hatt en plan om å markere kampen.

Hvis du ikke har anledning til å benytte deg av gratis inngang, kan du følge kampen direkte på ranablad.no.

– Vi streamer ikke kampen, men vil ha tekst-oppdatering av kampen gratis for våre lesere, sier Tord Olander Pederser, digitalredaktør i Rana Blad.

Avslutter borte

Mo ligger før de to siste kampen under streken. Fredagens kamp mot Molde sitt andrelag endte i et knepent 2–1-tap. Dermed blir kampene mot Junkeren og bortekampen mot Mosjøen helt avgjørende for Mo IL.

Sesongavslutning

  • Siste hjemmekamp er lørdag 14. oktober mot Junkeren.
  • Sesongen avsluttes i Mosjøen 21. oktober.
  • Etter helgens resultater både for Mo IL som tapte mot Molde, og seire for andre bunnlag, er det trolig kun to seire som gir mulighet til å berge plassen i 3. divisjon.