Tatt ut til det som trolig blir gruppefinalen i VM-kvaliken

Lisa-Marie Karlseng Utland i aksjon på trening med landslaget. Om tre uker er det en meget viktig kvalifiseringskamp.

Lisa-Marie Karlseng Utland i aksjon på trening med landslaget. Om tre uker er det en meget viktig kvalifiseringskamp.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Norge skal møte Nederland på bortebane i VM-kvalifiseringen 24. oktober, og Lisa-Marie Karlseng Utland fra Mo i Rana er som ventet tatt ut i troppen.

Norge hadde ikke hellet med seg i EM-sluttspillet i sommer som ble arrangert i treskolandet, og røk ut. Nederland vant til slutt mesterskapet.

Karlseng Utland spilte fra start scoret mål i begge de to kampene som innledet VM-kvalifiseringen i september, mot Slovakia (6-1) og Nord-Irland (4-1) på hjemmebane. Norge vant da trolig mot de to svakeste lagene i gruppa, og får det ganske så sikkert langt tøffere mot Nederland. Det femte laget i gruppa er Irland.

Det er sju grupper i kvalifiseringen, og alle sju gruppevinnerne går til VM som arrangeres i Frankrike sommeren 2019. I tillegg skal de fire beste lagene som ender på andreplass, spille play-off om de to siste plassene i sluttspillet.

Karlseng Utland står nå med 24 A-landskamper og fire mål.

Trener Martin Sjögren sier til fotball.no at han har god tro på et godt resultat i Nederland.

- Troppen er veldig lik som sist. Vi hadde en bra samling da og skal bygge videre på det og den gode følelsen derfra. Vi har en stor oppgave foran oss, men gleder oss til å dra til Nederland og ta revansje fra EM, sier Sjögren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken