(Silkefot – Sandnessjøen 2, 2-0): På stillingen 6–0 mot Mosjøen 2 i forrige kamp gjorde Silkefot-keeper Alexander Nyrud en kjempetabbe. Etter at Rana Blad publiserte videoen, har den blitt spredt til flere medier (se videoen nederst i saken).

– Det har vært en ekstrem uke. Det er litt kjedelig å bli husket for en slik tabbe. Man har jo ikke lyst å gjøre en slik brøler, men jeg lever med den, sier Nyrud.

Omtalt på VGTV

Han fikk i dag omtalte i programmet «Foppall» på VGTV (som også sendes på Eurosport), der Bernt Hulsker gir sine karakteristikker av målet. Det som skjedde var at han ombestemte seg da han skulle sentre, og i stedet mistet ballen fra seg, og måtte klarere i en MIL-spiller og i mål.

– Jeg fikk rett og slett kortslutning. Jeg tenkte at jeg skulle sentre, men så droppet jeg det. At jeg har fått kommentar fra Bernt Hulsker tar jeg som et komplement, sier Nyrud.

– Og så synes jeg litt synd på mosjøværingene, legger han spøkefullt til.

FK Silkefot som er inne i sin tiende sesong, har som mål at klubben skal bli promotert så mye som mulig. Det var klubben som først produserte videoen slik at den ble oppdaget. Klubben filmer alle sine kamper, og det var Nyrud selv som var kameramann i første omgang, før han kom inn til andre omgang mot SIL 2 mandag kveld.

– All pr er god pr, sier Nyrud.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Første gang jeg så målet på video gikk det ut over selvtilliten. Men dette er en bra gjeng som bygger hverandre opp, sier Nyrud, som også har drevet med punk rock i bandet Zero Seconds.

– Vi fikk litt pr i Rana Blad og spilte med Mayor Gordon, sier gitaristen – nå mest kjent for en keepertabbe.

– Full kontroll

Mot Sandnessjøen hadde Silkefot bra kontroll og vant 2–0 etter to scoringer i andre omgang. Første målet var et selvmål, mens tidligere Mo IL-spiller Dag Lichtwark la på til 2–0.

– Vi hadde egentlig full kontroll i dag. Det var litt tafatt i første omgang, men bra i andre omgang, oppsummerer Silkefots kjendiskeeper.

Silkefot er på topp med ni poeng på fire kamper, mens Hemnes IL er nummer to med sju poeng på tre kamper. De spiller onsdag mot Mosjøen 2 borte.

I helga vant Lurøy 4–1 mot Vega på hjemmebane. Alf Gøran Knudsen (2), Torkil Steinan og Stein Arild Nergård scoret målene for Lurøy. Lurøy har tatt sju poeng på fire kamper.