Ekspert på breddefotball: – Det skal mye til for at stallen de har skal holde i 3.divisjon

Stålkam sikret opprykk som seriemestere i 4. divisjon Nordland, her feirer Fredrik Nedregaard (med ryggen til) og trener Per Gunnar Tysnes i den siste kampen borte mot Sandnessjøen. Ekspert tviler på at laget vil klare å berge plassen.

Stålkam sikret opprykk som seriemestere i 4. divisjon Nordland, her feirer Fredrik Nedregaard (med ryggen til) og trener Per Gunnar Tysnes i den siste kampen borte mot Sandnessjøen. Ekspert tviler på at laget vil klare å berge plassen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Bookmakerne tror Stålkam rykker ned fra 3.divisjon neste sesong. Breddefotballekspert Jørgen Tjærnås erkjenner at det kommer til å bli en merkelig sesong, et år før klubbens slås sammen med Mo.

På sin blogg hos NordicBet tok breddefotball-entusiast til orde for at Mo i Rana var en av fem byer i Norge som kunne få en fordel av å slå sammen de beste klubbene, for å få et godt elitelag fremfor to jevngode lag.

Årets sesong sørget for at Mo IL og Stålkam byttet plass i divisjonssystemet og i forrige ble det klart at klubbene slår sammen elitesatsingen fra 2019. Det mener Tjærnås at klubbene bør ha i tankene allerede i år.

- Det blir en rar sesong nå, hvor de skal spille ett år før de slås sammen med Mo. Jeg tror det beste hadde vært å samle de beste i Stålkameratene nå. Det var sterkt å slå Bodø/Glimt 2 i kampen om opprykk i 2017, men det skal mye til for at stallen de har skal holde i 3.divisjon, hvor både Mo og Mosjøen fikk det for tøft i år, mener Tjærnås, som trolig er Norges mest profilerte breddefotball-entusiast og jobber med lavere divisjoner for podkasten Toppfotball og skriver breddefotball-blogger for NordicBet.

Lørdag kom divisjonsoppsettet for Stålkameratenes 3.divisjonsavdeling og bookmakerne har allerede kommet med første spådom på hvordan det ender. Laget spås som et av fire nedrykkslag med en 11. plass, like under streken. Oslo-laget Lyn holdes som klare favoritter til å vinne avdelingen, etter å ha mistet opprykksjansen i siste serierunde i høst.


- Tross mye reising, er dette en sportslig overkommelig avdeling for Lyn. De mistet opprykket på målstreken i år, men må igjen finne seg i å være soleklar favoritt. Blant lagene i nord er det flere potensielle utfordrere. Fløya hentet nylig inn fire meget sterke signeringer, deriblant tre fra Finnsnes. Sistnevnte rykket ned, men beholder de resten av stallen har de et lag som bør være i toppen. Om Senja beholder storscorer og barne-TV-helt Christer Johnsgård er de også i år et topplag, mener Tjærnås.

Slik ender 3.divisjon avdeling 6, skal vi tro NordicBet (odds på opprykk i parentes):

1. Lyn (1.45)
2. Junkeren (9.00)
3. Harstad (13.00) 
4. Fløya (15.00)
5. Senja (15.00)
6. Finnsnes (15.00)
7. Korsvoll (20.00)
8. Frigg (20.00)
9. Grei (25.00)
10. Skarp (30.00)
11. Stålkameratene (50.00)
12. Melbo (50.00)
13. Sortland (50.00)
14. Skjervøy (50.00)

Artikkeltags