Skicupene er populære og flere av klubbene melder om deltakere helt ned til to år. Det er sjelden noen øvre aldersgrense, men de fleste som deltar i klubbens skicuper er barn som ikke går kretsrenn til vanlig.

Til tross for at det har vært mildvær og i ettertid kaldt den siste tiden, melder de fleste om gode forhold. Men Skonseng UL, Utskarpen IL og Storforshei IL har alle måtte utsette skicuprenn hittil av forskjellige årsaker.

Den største skicupen i distriktet er HSB cup (tidl. Domus cup) som arrangeres av Bossmo & Ytteren IL. I fjor hadde man cirka 360 deltakere, der de fleste gikk alle rennene, og denne cupen starter opp igjen tirsdag 27. januar. Den vil fortsette i fire tirsdager etterpå, og man veksler på løp i fri stil og i klassisk stil.

Bossmo & Ytteren arrangerer også skiskole tirsdag og onsdag neste uke, og håper på like bra oppmøte som i fjor.

– Vi er heldig at foreldrene er veldig flink til å stille opp. Vi har også åpen café på cuprennene og full speakertjeneste. Vi ønsker å arrangere skicupene like proft som andre renn her, sier Rita Ostad i Bossmo & Ytteren IL.

Hun sier at det nye av året er at man kan melde seg på gjennom klubbens internettside, og at man også betaler direkte via nettet samtidig som man melder seg på.

– På nettsiden kan man også sjekke startlisten, slik at man ikke trenger å møte for tidlig opp. Med så mange deltakere trekker ofte rennene seg over flere timer, sier Ostad.

På Skillevollen er det nå fine forhold, men Ostad ønsker seg gjerne litt nysnø. Hun forteller at man også håper å få laget noen hopp og kuler, slik at de som ønsker å være lenger ute enn bare å gå rennet, kan få holde på med uorganisert aktivitet.

Her følger en liten gjennomgang av de andre skicupene i distriktet.

Åga IL: – Vi satser på å komme i gang igjen 28. januar, og vi skal ha skicup på fem fortløpende onsdager. Slik det ser ut nå kan det bli utsatt, men det er enda 14 dager til så været kan fort endre seg, sier Ole Morten Wie.

Han forteller om kjempeforhold i lysløypa tidligere, men at det ikke er fullt så bra nå med harde løyper.

Skonseng UL: Skonseng har allerede kommet i gang med første runde, men tirsdag denne uken måtte skicupen avlyses på grunn av vann i løypa. Skonseng skal totalt arrangere ni skicuper, derav fem i et nytt samarbeid med Telenor.

– Vi arrangerer skicup alle tirsdagene mellom jul og påske, sier Mona Myhre i Skonseng UL. Laget er meget fornøyd med 66 deltakere allerede i det første rennet, vanligvis har det startet med ganske få og så økt på utover vinteren.

De fem rennene som omtaltes som Telenor cup betyr også premier og startnummer fra Telenor.

Utskarpen IL: Første rennet i Utskarpen skulle gått onsdag denne uken, men ble utsatt. Dag Jonny Pedersen rapporterer om lite snø, men at man forsøker igjen onsdag neste uke.

– Vi har fem løp, alle i samarbeid med Telenor. Alle arrangeres på onsdager, men vi "kjører litt dann og vann", det vil si at vi ikke har fem onsdager etter hverandre, sier Pedersen.

Bleikvassli IL: Kommende mandag starter Bleikvassli IL med sine skiløp, og de vil foregå hver mandag framover så lenge det er forhold.

– Akkurat nå ser det veldig bra ut, vi har fine forhold, sier Wanda Smalsundmo.

Storforshei IF: Storforshei IF skulle starte sine renn onsdag, men de ble avlyst på grunn av kulde. Under barnekonkurranser kan det være maks 12 minusgrader, men det var 18 minus. Storforshei IF skal arrangere fem cuper, alle i samarbeid med Telenor, og Lars Egil Sætermo håper at man kommer i gang onsdag neste uke.

– Vi har nok snø og fine forhold. Vi har ligget på rundt 50 deltakere, men vi ønsker alle nye velkommen, sier Sætermo.

Han sier at Storforshei IF også har smørehjelp inkludert i prisen. Sætermo tror nemlig at noen kanskje ikke kommer fordi de sliter med å smøre..

– Det er bare å komme, så hjelper vi. Men kom helst i god tid og ikke like før start, sier Sætermo.

Selfors UL: Torsdag 29. januar er man i gang med skicup på Selfors. Også Selfors UL har samarbeid med Telenor, og skal arrangere seks løp seks torsdager på rad.

– Vi skal også forsøke å arrangere et renn ved skolen. Det blir noe helt nytt, sier Andreas Bergin i Selfors UL.

Korgen IL: Lørdag er det start på cuprennene i Korgen. I tillegg til langrenn, har Korgen IL også planer om annen skiaktivitet i bakken, noe som ikke er prøvd før.

– Det blir veldig uhøytidelig, men vi ønsker å gi tilbud til alle som kan stå på ski, sier Ingvar Tverå.

I alt skal Korgen IL arrangere sju cuprenn. De første blir på lørdager, men i februar, da mange voksne vil gå turrenn, flytter man over til lysløyperenn på tirsdagskveldene. Ellers sier Tverå at det ser bra ut i lysløypa i Korgen etter at man har frest i sporet.

Finneidfjord IL: Hvis det kommer mer snø blir det skicup i Finneidfjord på mandag.

– Planen er å ha løp seks mandager framover, men akkurat nå har vi for lite snø, sier Morten Finneide, nestleder i skigruppa i Finneidfjord IL.

Grønfjelldal UL: I fjor hadde Grønfjelldal UL kjønnskamp i sine cuprenn, som gjorde at det ble veldig populært. Kjønnet som til slutt tapte, ut fra antall deltakere i hvert renn, måtte arrangere fest på slutten av året. Eldbjørg Fagerjord i Grønfjelldal UL sier de vil ha noe liknende i år.

– Vi hadde 30-40 deltakere hver gang og folk snakker allerede om dette. Det er ikke bestemt ennå når vi starter opp igjen, men det blir ikke lenge til, sier Fagerjord. Som i fjor blir det lagt opp til en sosial ramme rundt cuprennene.