18 lag fra Rana og Hemnes spiller cup i Sandnessjøen - Se alle kampene direkte

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den årlige håndballturneringen 5.-7. april blir like stor i år som i fjor.

DEL

[Helgelendingen] – Den siste måneden er det alltid litt att og fram med påmeldingen. Noen får problemer med å stille, og andre kan komme til. I år har vi i hvert fall 110 påmeldte lag fra 25 forskjellige klubber. I fjor var det omtrent det samme, sier turneringsleder Ingvill Dahl.

Lang historie

Påsketurneringen i Stamneshallen og Helgelandshallen har en lang historie.

– De første turneringene ble arrangert noen få år etter at Stamneshallen sto ferdig i 1978. Med ulike navn fortsatte den til sent på 1990-tallet da det ble en pause. Tidlig på 2000-tallet tok vi den opp igjen, og siden da har den økt jevnt og trutt i omfang, sier Ingvill.

Det har vært Møbelringen Cup i mange år, men nå har SIL Håndball inngått en treårig avtale med Equinor.

– Det er artig å samarbeide med en så proff aktør. Vi lærer mye av det, og vi må også levere varene, sier hun.

Et par ting er nytt av året i turneringen.

– Det er gledelig at vi har egen klasse i J18, og det er veldig artig at vi kan tilby streaming fra kampene i Stamneshallen. Vi sender alle kampene direkte, sier Dahl som forteller at de tre turneringsskolene er fullbooket. Hun håper også at Scandic Syv Søstre kan komme i drift før turneringen.

– Det var mange som booket seg inn på hotellet, og der har vi forsøkt å finne alternativ overnatting. Det er en stund til turneringen, og jeg håper virkelig det kan bli en løsning. Men vi vet ingenting om hvor saken står i dag, sier turneringslederen.

Disse klubbene er med i Påsketurneringen Equinor Cup (klubb og antall lag):

Bossmo/Ytteren 14, Bodø HK 1, Brønnøysund 5, Finneid 2 (Fauske), Hemnes 1, Inderøy 1, Junkeren 5, Kolvereid 2, Korgen 1, Lødingen 2, Mosjøen 6, Ogndal 1, Rapp (Trondheim) 2, Rognan 6, Sandnessjøen 40, Selfors 2, Sortland 1, Steinkjer 1, Sørlia (Steinkjer) 1, Terråk 2, Tiller (Trondheim) 2, Trygg/Lade 1, Trønder/Lyn 2, Valnesfjord 7 og Ørnes 2.

Finaleresultater i fjor:
J12: Bossmo - Hemnes 3-6
J13: Svolvær - Mosjøen 2 11-10
J14: Bossmo - Rognan 1 6-9
J16: Bossmo - Trønder Lyn/Hovin 10-7
G12: SIL 1 - SIL 2 8-6
G14: Lødingen - SIL 2 5-8
G16: SIL 2 - SIL 1 10-18

Artikkeltags