Hetset av Mo-supportere

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

RANA: Hatske SMS-meldinger, e-poster og telefoner hadde Kjell Brækkan aldri opplevd i sine 20 år som dommer - inntil han dømte Mo-Tromsdalen.

DEL

8. oktober annullerte dommer Brækkan et "mål" til Mo IL i sluttminuttene av opprykkskampen mot Tromsdalen. Kampen endte 1-1. Avgjørelsen bidro dermed direkte til at tromsølaget rykket opp til 1. divisjon.

Anonyme

Dagene etter kampen opplevde dommeren noe han aldri har opplevd i sine 20 år som pipeblåser - 13 av dem som kampleder i 2. divisjon.

Overfor Avisa Nordland bekrefter Kjell Brækkan at han mottok både graverende SMS'er, e-postmeldinger og telefonoppringninger - de fleste anonymt.

– Om det ikke akkurat var trusler oppfattet jeg det som ubehagelig, innrømmer Innstranden-dommeren som karakteriserer meldingene som "hets" og "ubehagelige".

Blant annet skal Brækkan ha fått grove personkarakteristikker og beskjed om aldri å vise seg på Mo igjen. Men dommeren vil ikke utdype ordrett hvilke meldinger han har mottatt.

Spesielt det første døgnet etter opprykkskampen var den negative pågangen stor. Selv anslår Innstranden-dommeren beskjedene og oppringningene til rundt 20 - og fra forskjellige personer. Etter å ha sjekket flere av numrene er det liten tvil om hvor de kom fra.

– Fra Mo-folk, sier Brækkan som i ettertid har fått flere positive tilbakemeldinger fra andre.

– Forkastelig.

– Går dette inn på deg?

– Det første døgnet gjorde det det. Etterhvert kommer man seg over det. Men jeg er ikke skremt fra å dømme flere kamper. All støtten gjør at jeg er klar for nye kamper. Jeg lar meg ikke knekke, svarer bodømannen.

Terje Ditlefsen, leder i Mo IL, hadde ikke hørt om Brækkan-hetsen i dagene etterpå før Avisa Nordland opplyste ham om det.

– Det er forkastelig og langt unna våre verdier. Det er sterkt beklagelig hvis dette kom fra Mo, sier Ditlefsen - bror til toppdommer Jonny Ditlefsen.

Ifølge Mo-lederen har klubben hatt fokus på holdninger mot dommerne. Derfor beklager han etterspillet mot Brækkan. Nå frykter Ditlefsen at hendelsene kan skade Mo IL.

– Vi blir å ta dette opp internt og vil ta kontakt med Kjell Brækkan, sier Ditlefsen.

– Er Kjell Brækkan ønsket velkommen tilbake til Mo?

– Blir han satt opp som dommer, er han velkommen, klart dét. Vi ønsker alle dommere velkommen, sier Ditlefsen.

Artikkeltags